Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Access] Sumowanie w Raporcie



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jacekslobodzin



Dołączył: 11 Wrz 2018
Posty: 5

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2018 7:58 pm  OP    Temat postu: [Access] Sumowanie w Raporcie Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,
mam problem potrzebuje utworzyć sumę w stopce raportu ale pobierając dane z raportu z pola tekstowego w którym zawarta jest formuła
oczywiście w Access
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7905

PostWysłany: Sro Wrz 12, 2018 7:57 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Czy o to chodzi?
Jeśli nie poproszę załącznik.



report_sum_footer_unbound.rar
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  report_sum_footer_unbound.rar
 Wielkość pliku:  18.81 KB
 Pobierano:  18 raz(y)

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacekslobodzin



Dołączył: 11 Wrz 2018
Posty: 5

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2018 8:43 pm  OP    Temat postu: [Access] Sumowanie w Raporcie Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam
dzięki za odzew to akurat wiem
chodzi mi raczej o sumowanie w raporcie z pola szczegóły do stopki raportu gdzie w polu szczegóły zawarte są pola tekstowe gdzie jest formuła a dane do formuły pobierane są również z tego raportu zaś do tych danych z kwerendy w raporcie
potrzebuje w stopce z sumować wartość Razem waga oraz pola tekstowe Duże, Małe, Sztuki
w załączniku część mojej bazy



report_sum_footer_unbound.rar
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  report_sum_footer_unbound.rar
 Wielkość pliku:  84.73 KB
 Pobierano:  21 raz(y)

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7905

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2018 6:18 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie mogę rozwinąć tego pliku:
Cytat:
The archive is either in unknown format or damaged
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacekslobodzin



Dołączył: 11 Wrz 2018
Posty: 5

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2018 8:12 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

w czym problem ?

po otworzeniu pliku trzeba uruchomić formularz ZamówieniaPobieranie
tam podstawią się automatycznie przypisane dane
następnie otworzyć raport KompletacjaProdukty_Indeks
powinien uruchomić raport z 2 pozycjami
mi zależy na zsumowaniu Wagi, ilości op.duże, ilości op.małe i ilości sztuk
dane są przy każdym z wyświetlanych rekordów
to sumowanie ma być w dolnej części raportu stopce
tam sa puste pola tekstowe już do tego przygotowane
wagaRazem, op.Duże, op.Małe, sztuki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7905

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2018 7:53 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Cytat:
po otworzeniu pliku trzeba uruchomić formularz ZamówieniaPobieranie
Próba uruchonienia tegoż formularza w Twoim załączniku zaczyna się komunikatem jak na obrazku, potem sa dalsze (próba otwarcia projektu analogicznie)...


dalsze_komunikaty_tez_sa.png
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  dalsze_komunikaty_tez_sa.png
 Wielkość pliku:  13.75 KB
 Pobierano:  16 raz(y)

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacekslobodzin



Dołączył: 11 Wrz 2018
Posty: 5

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2018 7:59 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Trzeba uruchomić formularz a na każdy komunikat kliknąć ok aż się pokaże ten prawidłowy formularz
w nim są wprowadzone dane więc trzeba tylko uruchomić raport
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacekslobodzin



Dołączył: 11 Wrz 2018
Posty: 5

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2018 8:01 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tam jest klika podformularzy dlatego pokazują się te komunikaty
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7905

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2018 6:58 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

kontrolki podformularza, a obiektów źródłowych, które mają być wyświetlane w tych kontrolkach w załączniku nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.16109 sekund, zapytan = 13
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |