Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Access 2010] Tekst pisany czcionką przekreśloną



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Miromat



Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 43

PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 1:46 pm  OP    Temat postu: [Access 2010] Tekst pisany czcionką przekreśloną Odpowiedz z cytatem Pisownia

Czy poprzez VBA za pomocą właściwości pola można ustawić, aby w raporcie tekst w polu był pisany czcionką przekreśloną? Znalazłem właściwości .FontItalic , .FontSize , .FontUnderline , .FontWeight, ale nie znalazłem nic co ustawiałoby czcionkę przekreśloną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mrowek



Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 330
Skąd: pniewy wlkp

PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 3:44 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

nic mi nie przychodzi do glowy, moze wystarczy dodac linie i ja w odpowiednim momencie wlaczac/wylaczac
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7901

PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 7:28 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Napisał kiedyś Krzysztof Naworyta
Cytat:
Najprościej: podłożyć pod przeźroczyste pole tekstowe:
- linię lub
- wyliczane pole tekstowe z zawartością: __________________
Wyliczanie szerokości tekstu tutaj:
TextWidth-Height
Można też próbować z metodą Line.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
samolot



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 8303
Skąd: Toruń

PostWysłany: Pią Gru 08, 2017 12:11 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie wiem, czy mój przykład z Excela będzie adekwatny, bo pytanie dotyczy Accessa 2010.
Jeśli tak, to proponuję włączyć nagrywanie makra z czynności, które opisałem poniżej.
U mnie w Excelu 2007 (i w wersji 2010) na wstążce w zakładce "Narzędzia główne" w sekcji "Czcionka" w prawym dolnym rogu jest skośna strzałeczka, po której kliknięciu otwiera się panel ustawień czcionki. W nim można ustawić w lewej dolnej sekcji efekt przekreślenia czcionki w polu wyboru "Przekreślenie".
Potem kod VBA makra można wykorzystać w swoim kodzie VBA. Ale czy Access 2010 to oferuje, nie wiem.

_________________
Nie zadawaj bezcelowych pytań / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Miromat



Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 43

PostWysłany: Pon Gru 11, 2017 11:53 am  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Przykład z Excela nie działa w Accessie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.11963 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |