Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

VS2015: heur.advml.b - co z tym zrobi??



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sawery



Dołączył: 05 Wrz 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2016 11:05 pm  OP    Temat postu: VS2015: heur.advml.b - co z tym zrobi?? Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam

Od jakiego? czasu zacz??em u?ywa? Visual studio 2015. Od niedawna po kompilacji kodu i utworzeniu pliku .exe pojawia mi si? komunikat z programu antywirusowego (Norton), ?e wykryto zagro?enie heur.advml.b. Dzieje si? to zawsze po kompilacji.

Mia? kto? mo?e z Was taki problem ? Wiedzie co zrobi? w takiej sytuacji ?

Dodam tylko ?e skanowa?em system ale nie wykryto ?adnych zagro?e?.

Dzi?ki za pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin_an



Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 18822

PostWysłany: Pon Wrz 05, 2016 11:14 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wykona? w nast?puj?cej kolejno?ci:
  1. Zignorowa?.
  2. Zrozumie?, do czego s?u?y program antywirusowy.

_________________
Nieaktywny od 2017-04-01
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
samolot



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 8376
Skąd: Toru?

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2016 12:02 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mam Nortona i pisz? programy w Visual Studio.
Projekty uruchamiane w trybie DEBUG s? tak?e kompilowane przed uruchomieniem, wiec teoretycznie Norton powinien te? si? czepia?, ale nie robi tego, bo s? uruchamiane przez znane i zaufane oprogramowanie Microsoftu, czyli Visual Studio, które w bazach Nortona ma status "u?ywanego przez wiele tysi?cy u?ytkowników", oraz "bardzo dojrza?e", a tak?e "pochodz?ce od znanego dostawcy".

Co innego ka?dy inny program, uruchamiany oddzielnie przez system. Czyli równie? ten twój, ale skompilowany i uruchomiony poza ?rodowiskiem VS. Taki zawsze na pocz?tku jest traktowany jako potencjalnie niebezpieczny. Wystarczy jednak, w oknie komunikatu ostrzegawczego Nortona klikn?? "Uruchom mimo to" i Norton Ci pozwoli. I b?dziesz mia? spokój. Ale tylko do czasu, gdy nie przeniesiesz tego programu do nowej lokalizacji z niej go uruchomisz, wtedy sytuacja z ostrze?eniem si? powtórzy.
Norton sprawdza tak?e miedzy innymi numer wersji twojego programu, je?eli tak? twój program generuje. Numer wersji mo?na zmienia? w ustawieniach projektu r?cznie. Mo?na tak?e wesjonowanie zautomatyzowa? i wtedy po ka?dej zmianie kodu nr wersji b?dzie nowy, bez twojej "r?cznej" zmiany.

_________________
Nie zadawaj bezcelowych pyta? / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
djsowa
Moderator


Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 2256
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2016 9:06 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

W tym konkretnym przypadku ostrze?enie zosta?o wygenerowane podczas analizy heurystycznej tego pliku.
Polega ona na wyszukiwaniu kodu który jest potencjalnie niebezpieczny, który mo?e wygl?da? podobnie do kodu który faktycznie jest z?o?liwy, ot taka sztuczna inteligencja w wykonaniu antywirusa.

Polecam wy??czy? t? opcj?, ostrze?enie zniknie a ochrona antywirusowa która pracuje w oparciu o sygnatury wirusów dalej b?dzie dzia?a?a.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Garf



Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3607
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Wto Wrz 06, 2016 9:42 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Albo lepiej: doda? katalog z projektami do wykluczonych ze skanowania. Nie wy??cza?bym heurystyki ot tak - czasami faktycznie si? przydaje, gdy wirus nie znajduje si? w bazie sygnatur.
_________________
Internet nadal „nic nie rozumie”, ?adnego odkrycia, cho?by od niego zale?a? los ?wiata,
ale nadanego w egzotycznym j?zyku, nie odró?ni od nieco mniej wa?nej wie?ci,
?e u ciotki w placku z jab?kami zrobi? si? w piekarniku zakalec.
Stanis?aw Lem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Komputery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.19026 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |