Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

OMNeT++: zbieranie poboru energii



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Inne języki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shirotan



Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 1

PostWysłany: Nie Wrz 14, 2014 8:56 pm  OP    Temat postu: OMNeT++: zbieranie poboru energii Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam.

Czy ktoś z obecnych na forum osób zna środowisko OMNeT++? Chcę zasymulować w nim, używając pakietu MiXiM, pobór prądu na urządzeniach sieciowych.
Aktualnie korzystam z dołączonego przykładu "hybrid" z examples-inet. Używane są w nim moduły baterii BatteryStats i SimpleBattery, które kolekcjonują wartości takie jak średni pobór energii. Próbowałam dobrać się do wartości, z których ta średnia jest liczona, ale nie bardzo wiem jak. Docelowo miałoby to wyglądać tak, że po zakończonej symulacji zostanie wygenerowany plik bądź wektor, który pozwoliłby na wyrysowanie poboru energii w czasie mW(s).
Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc. :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Inne języki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.11747 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |