Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Wake on lan nie dziala.

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Facior0
Gość

PostWysłany: Pon Maj 26, 2014 12:13 am  OP    Temat postu: Wake on lan nie dziala. Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,
Sprawa przedstawia si? nast?pujaco.
W PC w biosie mam w??czone wake on by pci (pme), karta sieciowa na pci ma w??czon? opcj? budzenia komputera. Korzystam z TeamViewera 9, router to Pentagram Cerberus P 6342.
Niestety komputer nie chce wstawa? z poziomu LANu a mi zale?y na tym abym móg? go budzi? z dowolnego miejsca gdzie jest dost?p do internetu.
Wiem ze jest ogromna ilo?? tematów o tym, ale nie uda?o mi si? mimo to uruchomi? PCta z innego komputera/telefonu.
By?bym wdzi?czny za pomoc w poprawnym skonfigurowaniu tego wszystkiego, poniewa? za kilka dni wyje?d?am a dost?p do komputere musz? mie? praktycznie o ka?dej porze dnia i nocy.

Z góry dzi?kuj?
Pozdrawiam
Powrót do góry
marcin_an

PostWysłany: Pon Maj 26, 2014 12:37 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A p?yta g?ówna wspiera, zasila kart? przy wy??czonym komputerze i BIOS ma t? opcj? w??czon??
Facior0
Gość

PostWysłany: Pon Maj 26, 2014 9:32 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tak.
Napisalem, ?e wszystko jest w??czone, ale nie mam poj?cia co ?le skonfigurowalem.
Bo chyba bez ró?nicy do którego portu PCI jest w?o?ona karta.
Jak próbuj? obudzi? go ze strony teamviewera to wy?wietla si? komunikat, ?e urz?dzenie nie jest skonfigurowane. Podobnie przy budzeniu z zainstalowanego teamviewera.

Dodane przez moderatora (??czenie postów)

P?yta g?ówna to Asus m2n68 se2 am.
Próbowa?em ustawia? porty na routerze w NATcie ale te? nic nie dzia?a.
Ma kto? jakie? pomys?y co i jak pokonfigurowa??

U?ywaj przycisku "zmie?" do edycji postów!
Powrót do góry
mrowek

PostWysłany: Sro Maj 28, 2014 3:13 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

na jakiej zasadzie dziala budzenie z TeamV?

u mnie klasyczne budzenie w sieci lokalnej wol.exe tylko dziala na markowym sprzecie ibm, lapek hp nie odpowiada, fujistu siemens tez to olewa. ;)
budzenie z routera to samo. eh...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Facior0
Gość

PostWysłany: Pią Maj 30, 2014 10:08 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

No w?a?nie mi chodzi o to ?eby chcia? wstawa? przy budzeniu z innych sieci. A jak na razie to nie wstaje nawet z domowej.
Na prawd? nikt nie wie jak skonfigurowa? to wszystko?

(Po??czy?em oba posty - po co piszesz post pod postem, zamiast u?y? przycisku Zmie? ? - Samolot)

Ok.

Dzia?a mi ju? po LANie wi?c i WAN powinna dzia?a?.
Ale teraz inne pytanie dotycz?ce tej samej problematyki.
Czy je?li na routerze ustawi? MAC Filter i b?d? tam adresy moich urz?dze? to kto? z innym adresem b?dzie móg? wybudzi? mój komputer i si? na niego w?ama? itp?

Dobra ju? wszystko mi pi?knie ?adnie dzia?a :)
Mia?em w zaawansowanych ustawieniach karty sieciowej ustawione oszcz?dzanie energii i karta nie mia?a prawa dostawa? pr?du.
Niestety musz? wymieni? router, gdy? nie mog? na sta?e wpisa? mojego adresu MAC do tablicy ARP :/
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach