|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Facior0 Gość
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 12:13 am OP Temat postu: Wake on lan nie dziala. |
|
|
Witam, Sprawa przedstawia si? nast?pujaco. W PC w biosie mam w??czone wake on by pci (pme), karta sieciowa na pci ma w??czon? opcj? budzenia komputera. Korzystam z TeamViewera 9, router to Pentagram Cerberus P 6342. Niestety komputer nie chce wstawa? z poziomu LANu a mi zale?y na tym abym móg? go budzi? z dowolnego miejsca gdzie jest dost?p do internetu. Wiem ze jest ogromna ilo?? tematów o tym, ale nie uda?o mi si? mimo to uruchomi? PCta z innego komputera/telefonu. By?bym wdzi?czny za pomoc w poprawnym skonfigurowaniu tego wszystkiego, poniewa? za kilka dni wyje?d?am a dost?p do komputere musz? mie? praktycznie o ka?dej porze dnia i nocy.
Z góry dzi?kuj? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
marcin_an
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 12:37 am Temat postu: |
|
|
A p?yta g?ówna wspiera, zasila kart? przy wy??czonym komputerze i BIOS ma t? opcj? w??czon?? _________________ Nieaktywny od 2017-04-01 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Facior0 Gość
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 9:32 am Temat postu: |
|
|
Tak. Napisalem, ?e wszystko jest w??czone, ale nie mam poj?cia co ?le skonfigurowalem. Bo chyba bez ró?nicy do którego portu PCI jest w?o?ona karta. Jak próbuj? obudzi? go ze strony teamviewera to wy?wietla si? komunikat, ?e urz?dzenie nie jest skonfigurowane. Podobnie przy budzeniu z zainstalowanego teamviewera.
Dodane przez moderatora (??czenie postów)
P?yta g?ówna to Asus m2n68 se2 am. Próbowa?em ustawia? porty na routerze w NATcie ale te? nic nie dzia?a. Ma kto? jakie? pomys?y co i jak pokonfigurowa??
U?ywaj przycisku "zmie?" do edycji postów! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mrowek
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 3:13 pm Temat postu: |
|
|
na jakiej zasadzie dziala budzenie z TeamV?
u mnie klasyczne budzenie w sieci lokalnej wol.exe tylko dziala na markowym sprzecie ibm, lapek hp nie odpowiada, fujistu siemens tez to olewa. ;) budzenie z routera to samo. eh... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Facior0 Gość
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2014 10:08 pm Temat postu: |
|
|
No w?a?nie mi chodzi o to ?eby chcia? wstawa? przy budzeniu z innych sieci. A jak na razie to nie wstaje nawet z domowej. Na prawd? nikt nie wie jak skonfigurowa? to wszystko?
(Po??czy?em oba posty - po co piszesz post pod postem, zamiast u?y? przycisku Zmie? ? - Samolot)
Ok.
Dzia?a mi ju? po LANie wi?c i WAN powinna dzia?a?. Ale teraz inne pytanie dotycz?ce tej samej problematyki. Czy je?li na routerze ustawi? MAC Filter i b?d? tam adresy moich urz?dze? to kto? z innym adresem b?dzie móg? wybudzi? mój komputer i si? na niego w?ama? itp?
Dobra ju? wszystko mi pi?knie ?adnie dzia?a :) Mia?em w zaawansowanych ustawieniach karty sieciowej ustawione oszcz?dzanie energii i karta nie mia?a prawa dostawa? pr?du. Niestety musz? wymieni? router, gdy? nie mog? na sta?e wpisa? mojego adresu MAC do tablicy ARP :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.04498 sekund, zapytan = 12
|