Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Windows] Jakiego antywirusa u?ywasz?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
genju2



Dołączył: 23 Gru 2014
Posty: 3

PostWysłany: Sro Gru 24, 2014 11:12 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Oczywi?cie inne powinny by? zabezpieczenia dla u?ytkowników domowych a inne dla przedsi?biorstw.
Btw. Przed wejsciem na niektóre strony kaspersky blokowa? mi dost?p i informowa? mnie i? na stronie znajduje si? trojan lub inne robaki.
Moim zdaniem najlepszy antyvirus na Polskim rynku i jeszcze licencja bardzo tania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jelcyn
Site Admin


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Sro Gru 24, 2014 12:22 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja u?ywam jeszcze AdwCleaner. Ju? u 2 znajomych mia?em okazj? nim przeskanowa? komputer i znalaz? sporo syfu (np. usun?? jakie? migaj?ce bannery, które si? "dokleja?y" do ka?dej ogl?danej strony www)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
genju2



Dołączył: 23 Gru 2014
Posty: 3

PostWysłany: Sro Gru 24, 2014 12:44 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Do takich rzeczy jak piszesz powy?ej bardzo dobrym programem jest advanced systemcare tylko trzeba mie? licencj? na wersj? pro bo inaczej nic nie warty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
samolot



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 8376
Skąd: Toru?

PostWysłany: Czw Gru 25, 2014 3:06 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

marcin_an napisał:
Opinia Kasperskiego na temat av-test ;).

No wi?c znalaz?em, przet?umaczy?em ca?y wywiad i wynika z tego, ?e Kaspersky uwa?a, ?e poziom tych testów spad?.
Czy w takim razie móg?by? wskaza? bardziej wiarygodne najnowsze testy? Ciekawe by?oby porównanie z tym, co ja znalaz?em.

_________________
Nie zadawaj bezcelowych pyta? / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marcin_an



Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 18822

PostWysłany: Pią Gru 26, 2014 12:44 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie mog?, bo nie bardzo mam powód, by si? nimi interesowa?.

Niemniej nie by?o moim celem podwa?enie twojej wypowiedzi. Odnosi?em si? bardziej w stron? letherna, który nie uzna? testów tej?e strony. Da?em wiarygodne w tym przypadku ?ród?o wypowiadaj?ce si? o nim. Wypowiadaj?ce si? tak pozytywnie, jak i negatywnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jelcyn
Site Admin


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Pią Cze 19, 2015 9:24 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jest mi kto? w stanie poleci? jakiego? dobrego antywirusa dla windowsa XP, który jest darmowy?

Otó? mam starego 8-letniego laptopa z windowsem XP (tak, wiem niewspierany ju?) z procesorem celeron M 1.5 GHz, na którym Avast niemi?osiernie muli?. Gdy by? Avast to Word si? w??cza? chyba z minut? i ci??ko by?o mówi? o jakimkolwiek komforcie pracy. Gdy go wywali?em, to laptop nagle o?y?. Co prawda dalej ciut muli? ale Word si? nie w??cza? minut? tylko strzelam 20 sekund.

Laptopa u?ywam okazjonalnie (jako zapasowy np. jak dziewczynie si? zepsu? latptop do da?em jej jako zast?pczego + czasem go trzymam w biurze do mniej wa?nych zada? bo mój g?ówny laptop ma 17 cali i jest ci??ki). Najlepiej, aby ten AV by? darmowy bo nie mam zamiaru p?aci? za licencj? tylko po to, aby jeden dzie? w miesi?cu u?ywa? tego laptopa. Musi by? zainstalowany Windows ze wzgl?du na u?ywane oprogramowanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lethern



Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 1115

PostWysłany: Pią Cze 19, 2015 9:53 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wiem ?e to brzydko na pytanie o "jaki AV" odpowiedzie? "?aden", no ale.. je?li nie u?ywasz laptopa na zasadzie "klikam wszystkie pliki exe, i odpalam wszystkie makra/javascript/flash/java jakie tylko s?", to AV - zaryzykowa?bym powiedzie? - nie instaluj. Je?li jednak jest du?a szansa na nabycie wirusa, to jest te? szansa, ?e po prostu prze?li?nie si? przez AV. Firewall, ja u?ywa?em (win XP) sygate personal firewall, oczekiwa?em ?e jak zobacze na nim dziwne po??czenie, to znaczy ?e co? jest z?ego na kompie, a jak nie to ?pi? spokojnie. Nie wiem jak pogodzi?em si? z brakiem tego firewalla na win7, masakra, teraz bez av i bez firewalla (poza windowsowym, który niestety nie daje mi ?adnego podgl?du po??cze?)

Ostatnio zmieniony przez lethern dnia Pią Cze 19, 2015 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
samolot



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 8376
Skąd: Toru?

PostWysłany: Pią Cze 19, 2015 10:11 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

U mnie Word na XP te? muli?. Potem na VIscie muli?. Do tego mia?em wtedy Notrona, który wtedy zwi?ksza? niemi?osiernie obci??enie.

Avasata te? mia?em darmowego na Vindowsie 7, potem kupi?em jego p?atn? wersj?. Obie wersje maj? ten minus, ?e prawie zawsze do?? mocno obci??aj? ??cze internetowe po w??czeniu komputera. zamierzam go wywali?, jak mi si? sko?czy na niego obecna roczna licencja. Do tego on mi proponuje wci?? jakie? p?atne dodatki.

Natomiast chwal? ostatnio sobie Nortona. To nie to co kiedy?. Corocznie kupuj? 3-stanowiskow? wersj? Nortona 360 za 129 z?. Wykorzystuje, jak na razie na dwóch. jednak zwa?ywszy ?e w tej cenie 1 stanowisko kosztuje 43 z?ote na rok, to niewiele. Nie twierdz?, ?e Norton jest najlepszy, ale to oprogramowanie wszystkie swoje zadania wykonuje w tle zawsze w trakcie bezczynno?ci u?ytkownika. Zapomina si?, ?e on w ogóle istnieje. Word uruchamia si? b?yskawicznie.
Norton jest na tykle komleksowy, robi takie ró?ne dodatkowe wszystkie zadania jak np. oczyszczanie ze zb?dnych plików, kopia zapasowa, monitorowanie nowo uruchamianych programów, itd. Wg mnie, jak za te cen?, warto go kupi? i ma si? licencj? na 3 stanowiska. Raz na rok z poziomu okna peogramu kupuje kolejn? roczn? licencj?.
Natomiast wi?kszo?? darmowych wersji próbuje wciska? ró?ne dodatki, które s? zazwyczaj niepo??dane, a obci??aj? system.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jelcyn
Site Admin


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Sob Cze 20, 2015 12:05 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Hmmm niby nie klikam we wszystko co si? rusza, ale kilka razy si? zdarzy?o, ?e AV uratowa? mi dup?. Dlatego chcia?bym mie? na starym lapku jakiego? antywirusa.

Mo?e tak sprecyzuj? potrzeby: otó? pracuj? na laptopie 17", który jest ci??ki. Od czasu do czasu prowadz? szkolenia z MS Office/internetu/obs?ugi komputera. I czasami jest tak, ?e firmy szkoleniowe nie zapewniaj? trenerowi laptopa, wi?c musz? chodzi? ze swoim ;-) Dlatego te? wtedy bior? starego lapka (nie chce mi si? codziennie d?wiga? 17") i go zostawiam. Ot taka wygoda. Laptop ma 7 czy 8 lat, ale do obs?ugi Worda czy pokazania gmaila w FireFoxie wystarczy.

Chc? antywirusa profilaktycznie np. mo?e si? zdarzy?, ?e kursant (s?abo znaj?cy kompa) daje mi pendrive a tam jest "niespodzianka". Niby mam wy??czone autouruchamianie, ale wiadomo zawsze mog? w co? "krzywo klikn??" albo b?dzie na pendrive jaki? wirus wykorzystuj?cy jak?? specyficzn? luk? w systemie itp.

Inwestowa? 100 czy 200 z? w antywirusa nie chc?, bo... tego laptopa to u?ywam okazjonalnie ot. 2-3 razy w roku si? zdarzy, ?e przez 2 tygodnie go u?ywam na szkoleniach + czasem go traktuj? jako rezerwowy (np. niedawno dziewczynie si? zepsu? laptop, wi?c jej po?yczy?em swojego grata).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
izaw



Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 2181
Skąd: ?ód?

PostWysłany: Sob Cze 20, 2015 10:58 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie ma dobrego nieobci??aj?cego AV. Aby na bie??co analizowa? pliki musi wykonywa? konkretn? prac?. Lekki to z?udzenie ochrony. Oczywi?cie s? lepsze obci??aj?ce w miar? i takie co zar?n? ka?dy sprz?t.

Ale ja dam inn? rad?. Je?eli mo?esz do?ó? RAM. To zwykle w starym sprz?cie w?skie gard?o. Word powinie uruchamia? si? znacznie szybciej. Te? mam stary, sze?cioletni laptop z XP i Word 2007 uruchamia si? w kilka sekund (poni?ej 5.).

_________________
Program nie robi tego co chce programista, ale to co programista zaprogramowa?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.04741 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |