Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
UczMnieProsze
|
Wysłany: Sro Lip 10, 2013 11:21 pm OP Temat postu: [Windows] Jakiego antywirusa u?ywasz? |
|
|
Cze??!! ?eby d?ugo nie dr??y? tematu... zastanawia mnie jakich antywirusów i firewalli u?ywaj? najlepsi, czyli wy! Mówi? o ?rodowisku windows. Mile widziane uzasadnienia :D _________________ Ty ju? wiesz, a ja nie. Wiedz? ze mn? podziel sie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
nowator
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 12:00 am Temat postu: |
|
|
Nie u?ywam antywirusa :( Jedynie COMODO Firewall, z racji tego, ?e mog? kontrolowac wi?szko?? procesów na komputerze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Przemuss
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 6:29 am Temat postu: |
|
|
Z p?atnych u?ywa?em: Kasperskiego, Eseta. Nie mam zastrze?e? do nich. Aktualnie jad? na darmowym: AVG. Zobaczymy jak b?dzie mnie chroni?.
Firewall to ten wbudowany w system. Nie ma sensu go mie? je?li komputer mam za routerem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Garf

|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 8:58 am Temat postu: |
|
|
Antywirus: Avast. Kwestia przyzwyczajenia do oprogramowania, obecnie ma ca?kiem przyjemny interfejs i nie obci??a zbytnio systemu. W wersji 8 dodano genialn? rzecz: monitor zainstalowanego oprogramowania (niestety tylko dla wybranych programów) pod k?tem istnienia aktualizacji.
Firewall: do niedawna by? Sygate Personal Firewall. Od czasu kiedy zacz??em nami?tnie u?ywa? WiFi, SFP przesta? sobie z tym radzi? (znany problem z paleniem pakietów DHCP). Obecnie testuj? Privatefirewall 7, Comodo okaza?o si? zbyt uci??liwe. W obecnym brakuje mi najbardziej wykresu obci??enia sieci.
Jak do tej pory, ?adnej infekcji. _________________ Internet nadal „nic nie rozumie”, ?adnego odkrycia, cho?by od niego zale?a? los ?wiata, ale nadanego w egzotycznym j?zyku, nie odró?ni od nieco mniej wa?nej wie?ci, ?e u ciotki w placku z jab?kami zrobi? si? w piekarniku zakalec. Stanis?aw Lem
|
|
Powrót do góry |
|
 |
strom
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 10:28 am Temat postu: |
|
|
Antywirus - nie Firewall -> siedze za routerem |
|
Powrót do góry |
|
 |
kabu
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Antywirus + firewall: comodo |
|
Powrót do góry |
|
 |
jelcyn Site Admin
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Kaspersky. Dlaczego? Bo nie lubi? antywirusów, które wiedz? lepiej ode mnie co chc? zrobi?. Np. taki AVG kiedy? mi wrzuci? plik do kwarantanny bo podejrzewa?, ?e to wirus po czym weso?o mnie poinformowa? o tym, co zrobi?. A Kaspersky jak natrafi na podejrzany plik to si? pyta, co ma z nim zrobi?. Mo?e to dziwne, ale nie lubi? programów, które wszystko wiedz? lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Xezis

|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Norton Internet Security + Router _________________ Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people. |
|
Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Nasedo95
|
Wysłany: Sob Lip 13, 2013 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Windows sam zapewnia mi "ochron?". Nie korzystam z zewn?trznych ?róde? danych, a pliki pobieram tylko z zaufanych ?róde?. Od trzech lat nie mia?em ?adnego wirusa. Raz na kilka miesi?cy przeskanuj? jakim? webowym skanerem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|