Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Kompletne usuwanie zawarto?ci profilu na facebooku

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaamilp

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 10:49 pm  OP    Temat postu: Kompletne usuwanie zawarto?ci profilu na facebooku Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam! Chcia?bym usun?? ca?? nagromadzon? przeze mnie tre?? jak? umieszcza?em na facebooku przez lata. Wiem ?e to z internetu ju? nigdy nie zniknie i ?e gdzie? sobie to tam istnieje ale dojrza?em ju? chyba do tego ?eby dba? o swoj? prywatno??. Chc? sprowadzi? facebooka do pierwotnego wygl?du czyli zdj?cie profilowe + lista znajomych jak? mia?em dotychczas. R?czne usuwanie wszystkich wpisów, zdj??, polubie? jest do?? pracoch?onne dlatego zwracam si? do Was z pro?b?. Czy móg?by mi kto? przybli?y? jak mo?na zrobi? to w ?atwiejszy sposób ni? r?czne usuwanie postów tak aby zachowa? list? znajomych? Szuka?em troch?, ale niestety trudno mi by?o znale?? jakie? konkretne porady. Jedyne co uda?o mi si? znale?? to dodatek do chroma greasemonkey do którego jest odpowiedni skrypt który niby s?u?y do usuwania tre?ci, jednak nie jestem przekonany co do jego wiarygodno?ci i jego twórców.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin_an

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 10:59 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wiarygodno?ci GreaseMonkeya czy skryptu? Z GM nie ma problemu - to popularny dodatek z 10-letni? histori?, jeden z najbardziej znanych dodatków do Firefoksa*. Co do skryptu: zamie?? go tutaj. Je?li kto? b?dzie mia? czas, to oceni lub przynajmniej wska?e, co skrypt robi.
____
* Oczywi?cie zak?adaj?c, ?e instalujesz go z zaufanego ?ród?a, czyli np. z AMO. Bo oczywi?cie ka?dy mo?e na swojej stronie wystawi? co?, co nazwie "GreaseMonkey" i nie b?dzie to mia?o nic wspólnego z tym GreaseMonkeyem.

kaamilp

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 11:06 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Chodzi mi o ten konkretny skrypt. Znalaz?em go tutaj:
Odno?nik do Softonica usuni?ty i zamieniony na w?a?ciwe odno?niki
Powrót do góry
marcin_an

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 11:16 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Usun??em linka do Softonica. Po pierwsze to nie jest strona, na której jest skrypt - jedynie podaje linka do w?a?ciwej strony. A prosi?em o sam skrypt. Po drugie: brak zaufania do czegokolwiek znajduj?cego si? na Softonicu to faktycznie w?a?ciwe podej?cie z twojej strony :).

W?a?ciwe odno?niki:
http://userscripts.org/scripts/show/163794 (Kopia na archive.org)
Wygl?da na to, ?e jest te? na greaseforku i githubie.

Zanim kto? przejrzy skrypt (je?li b?dzie mia? czas i ochot?): dlaczego nie usuniesz albo nie zablokujesz po prostu konta?

facebook_timeline_cleaner-master.7z
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  facebook_timeline_cleaner-master.7z
 Wielkość pliku:  12.68 KB
 Pobierano:  361 raz(y)

Ostatnio zmieniony przez marcin_an dnia Pon Paź 26, 2015 11:21 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kaamilp

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 11:21 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ok. przepraszam i dzi?kuj? za poprawk?. Hehe, jednak dobre mia?em przeczucie co do tej strony :P
Chc? po prostu zachowa? dotychczasow? list? znajomych aby nadal mie? z nimi kontakt. Jako? tak z wiekiem doszed?em do tego ?e warto dba? o swoj? prywatno?? i w miar? mo?liwo?ci ogranicza? ludziom z zewn?trz mo?liwo?? "podgl?dania" mnie i zachowa? tylko podstawowe informacje a ca?? reszt? któr? niestety nagromadzi?em usun?? :)

Wiem, ?e mo?na te? to wszystko jako? poukrywa? chociaz i to facebook bardzo utrudnia, chce si? tego zwyczajnie pozby? tak abym sam ju? nie mia? do tego dost?pu.

Ostatnio zmieniony przez kaamilp dnia Pon Paź 26, 2015 11:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
marcin_an

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 11:30 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Je?eli masz znajomych, z którymi chcesz utrzyma? kontakt, to masz ich chyba niewielu - prawda? Dodaj nowe konto, zaznajom si? z nimi na nim, a stare skasuj.
kaamilp

PostWysłany: Pon Paź 26, 2015 11:36 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

W ostateczno?ci tak zrobi? ;) Jednak licz? na to ?e kto? ju? mia? kiedy? taki problem lub wie jak sobie z tym poradzi? :D
Powrót do góry
Vadios

PostWysłany: Wto Lis 17, 2015 9:40 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja bym najpierw ustawi? opcje prywatno?ci ?eby nikomu nie wy?wietla? tre?ci, a potem za?o?y? nowe konto. Lepszego rozwi?zania nie ma.
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach