Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Jedna ?aduj?ca si? ramka



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gimos



Dołączył: 19 Maj 2007
Posty: 2

PostWysłany: Sob Maj 19, 2007 4:42 pm  OP    Temat postu: Jedna ?aduj?ca si? ramka Odpowiedz z cytatem Pisownia

jak zrobic aby ladowala sie tylko jadna ramka a reszta strony pozostawala bez zmian?

Kod:
Kod:
<frameset cols="153,700" rows="450,700"</frameset>







moze znacie jakas stronke na ktorej jest to wyjasnione?

Tytu? w?tku poprawiony przez moderatora.
Pisz poprawnie! marcin_an
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin_an



Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 18822

PostWysłany: Sob Maj 19, 2007 5:24 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Najlepiej w ogóle nie stosowa? ramki ;-). Je?li jednak ju? musisz, to... nie rozumiem pytania. Móg?by? je jako? ja?niej zada? i przy okazji wyja?ni?, co to ma wszystko wspólnego z PHP?
_________________
Nieaktywny od 2017-04-01
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gimos



Dołączył: 19 Maj 2007
Posty: 2

PostWysłany: Sob Maj 19, 2007 8:52 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

no bo nie wiedzilem gdzie dac jesli to zly dzial do moze do internetu przeniesc?


a wiec chodzi mi o to aby cala strona sie nie ladowala caly czas cala tylko ladowalo sie to miejscie gdzie sie zmienia tekst a nie cala reszta dzieki temu strona bedzie sie szybciej otwierac.

czyli chce zrobic ramke na tekst tam ten tekst bede pisal i tylko gdy sie kliknie w jakas zakladke cala strona nie bedzie sia ladowac tylko ten tekst ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Garf



Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3607
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Nie Maj 20, 2007 9:57 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

W elemencie <frameset> ustawiasz atrybut name, nast?pnie w odno?nikach (<a>) wstawiasz target=nazwa_ramki.
_________________
Internet nadal „nic nie rozumie”, ?adnego odkrycia, cho?by od niego zale?a? los ?wiata,
ale nadanego w egzotycznym j?zyku, nie odró?ni od nieco mniej wa?nej wie?ci,
?e u ciotki w placku z jab?kami zrobi? si? w piekarniku zakalec.
Stanis?aw Lem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.23261 sekund, zapytan = 12
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |