Forum Coders' city Strona Gwna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Potrzebuj szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[WinAPI] Symulacja



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Biblioteki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
Marian
Go





PostWysany: Nie Kwi 16, 2006 10:39 pm  OP    Temat postu: Symulacja Odpowiedz z cytatem Pisownia

Uwaga: to pytanie dotyczy WinAPI (API systemowe Windowsa)!

Witam

Mam 1 form na ktrej osadzone s button i edit. Chciabym innym programem wpisa do edita jakis tekst i nacisn button. eby uyc fonkcji SendMessage musz zna uchwyt do okna i kontrolki i o ile nazw okna wida na pasku tytuu to nazwy kontrolki nie. W tym miejscu pytanie - jak to zrobi, zby "zasymulowa" napisanie tekstu i wcinicie klawisza? Czy moe moja koncepcja jest za?
(WinAPI)
Powrt do gry
antrykot111



Doczy: 30 Maj 2005
Posty: 1440
Skd: mam wiedzie ?

PostWysany: Nie Kwi 16, 2006 10:47 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Poczytaj o FindWindow.
(WinAPI)
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
marcin_an



Doczy: 26 Maj 2005
Posty: 18822

PostWysany: Nie Kwi 16, 2006 10:50 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jeeli sam pisaes ten program w VB, to dlaczego po prostu nie wylesz jako drugiemu progamowi tej informacji? Jeeli to nie twj program, to nie zakadaj istnienia tam klas z VB ;-).

Co do reszty - FindWindow ci zadziaa, ale eby znale tytu i klas okna, polecam Greatis Windowse.
(WinAPI)

_________________
Nieaktywny od 2017-04-01
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
antrykot111



Doczy: 30 Maj 2005
Posty: 1440
Skd: mam wiedzie ?

PostWysany: Nie Kwi 16, 2006 10:58 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

marcin_an napisa:
Jeeli sam pisaes ten program w VB, to dlaczego po prostu nie wylesz jako drugiemu progamowi tej informacji? Jeeli to nie twj program, to nie zakadaj istnienia tam klas z VB ;-)..


Ale jako trzeba wysa :) Najprociej i najszybciej to chyba przez plik, ale FindWindow jest bardziej eleganckie. Pozostaje jeszcze winsock, ale to 'babranie sie". No i s jeszcze "Pipes".Szczerze to nawet nie wiem co to jest :P, ale byo tu w jakim topicu. Poszukaj, bo temat by ju tu poruszany.
(WinAPI)
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Biblioteki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Moesz pisa nowe tematy
Moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Moesz dodawa zaczniki na tym forum
Moesz pobiera pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.50295 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |