|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
marzatela
Do³±czy³: 13 Maj 2012 Posty: 433
|
Wys³any: Czw Mar 25, 2021 8:56 pm OP Temat postu: Raport w bazie Access |
|
|
Mam formularz, z którego otwieram raport w widoku Raport. Cz??? pól w raporcie jest oparta o warto?ci pól z formularza. W raporcie jest te? przycisk z kodem:
Kod: |  DoCmd.RunCommand acCmdPrintPreview
|
- chodzi mi o prze??czenie raportu do widoku Podgl?du Wydruku. Owszem, prze??cza, mam podgl?d, ale wszystko jest jakby zamro?one, nie dzia?aj? nawet przyciski na karcie, nie da si? nawet zamkn?? tego podgl?du czy prze??czy? do formularza. Musze wej?? do edytora VBA, klikn?? w dowolnym miejscu dowolnego modu?u i wówczas wszystko wraca do normy. Czy to normalne, ?e tak si? dzieje? Obchodz? to w ten sposób, ?e zamykam raport i otwieram ponownie z parametrem acViewPreview, ale to jednak jaka? proteza. _________________ marzatela http://www.szultaset.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Andrzej_55
Do³±czy³: 19 Lut 2016 Posty: 45
|
Wys³any: Czw Kwi 01, 2021 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Jest nast?puj?co: (1) W otwartym widoku raportu mamy dost?pne przyciski: min, max i zamkni?cie oraz aktywne ewentualne przyciski utworzone na formularzu. Mamy tak?e ograniczone menu pod prawym klawiszem myszy. (2) W otwartym podgl?dzie wydruku nie mamy dost?pnych 3 ww. przycisków oraz nie s? aktywne ewentualne przyciski na formularzu. Mamy natomiast pod prawym klawiszem myszy mo?liwo?? m. in. zamkni?cia tego wydruku lub skierowania go na drukark?.
Mo?emy próbowa? otworzy? raport najpierw w widoku raportu a potem ten sam otwarty raport prze??czy? do podgl?du wydruku aby pozosta? otwarty w oddzielnej karcie. I wtedy mo?emy mie? dost?pne przyciski: min, max i zamknij. Ale ewentualne przyciski na raporcie nie b?da aktywne - b?d? "zdj?ciami" w tle raportu.
Andrzej |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzatela
Do³±czy³: 13 Maj 2012 Posty: 433
|
Wys³any: Sob Maj 01, 2021 10:05 am OP Temat postu: |
|
|
O, dopiero teraz zauwa?y?am Twoj? odpowied? - kiedy? przychodzi?y powiadomienia z forum, ostatnio nie docieraj? do mnie. Tak, to wszystko wiem, ale w?a?nie zale?y mi na tym, aby nie korzysta? ani z przycisków dost?pnych na kartach Accessa ani z menu podr?cznego, chc? wszystko mie? pod przyciskami. Moje obecne rozwi?zanie dzia?a (czyli zamkni?cie raportu i otwarcie go w widoku podgl?du wydruku), ale nie rozumiem, dlaczego pod uruchomieniu komendy jak w pierwszym moim po?cie - wszystko jest zamro?one? _________________ marzatela http://www.szultaset.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mo¿esz pisaæ nowe tematy Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.04725 sekund, zapytan = 11
|