Forum Coders' city Strona G³ówna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Potrzebujê szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Raport w bazie Access

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
marzatela

Do³±czy³: 13 Maj 2012

PostWys³any: Czw Mar 25, 2021 8:56 pm  OP    Temat postu: Raport w bazie Access Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mam formularz, z którego otwieram raport w widoku Raport. Cz??? pól w raporcie jest oparta o warto?ci pól z formularza. W raporcie jest te? przycisk z kodem:
Kod:
DoCmd.RunCommand acCmdPrintPreview

- chodzi mi o prze??czenie raportu do widoku Podgl?du Wydruku. Owszem, prze??cza, mam podgl?d, ale wszystko jest jakby zamro?one, nie dzia?aj? nawet przyciski na karcie, nie da si? nawet zamkn?? tego podgl?du czy prze??czy? do formularza. Musze wej?? do edytora VBA, klikn?? w dowolnym miejscu dowolnego modu?u i wówczas wszystko wraca do normy.
Czy to normalne, ?e tak si? dzieje? Obchodz? to w ten sposób, ?e zamykam raport i otwieram ponownie z parametrem acViewPreview, ale to jednak jaka? proteza.

Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
Andrzej_55

Do³±czy³: 19 Lut 2016

PostWys³any: Czw Kwi 01, 2021 7:27 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jest nast?puj?co:
(1) W otwartym widoku raportu mamy dost?pne przyciski: min, max i zamkni?cie oraz aktywne ewentualne przyciski utworzone na formularzu. Mamy tak?e ograniczone menu pod prawym klawiszem myszy.
(2) W otwartym podgl?dzie wydruku nie mamy dost?pnych 3 ww. przycisków oraz nie s? aktywne ewentualne przyciski na formularzu. Mamy natomiast pod prawym klawiszem myszy mo?liwo?? m. in. zamkni?cia tego wydruku lub skierowania go na drukark?.

Mo?emy próbowa? otworzy? raport najpierw w widoku raportu a potem ten sam otwarty raport prze??czy? do podgl?du wydruku aby pozosta? otwarty w oddzielnej karcie. I wtedy mo?emy mie? dost?pne przyciski: min, max i zamknij. Ale ewentualne przyciski na raporcie nie b?da aktywne - b?d? "zdj?ciami" w tle raportu.

Andrzej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
marzatela

Do³±czy³: 13 Maj 2012

PostWys³any: Sob Maj 01, 2021 10:05 am  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

O, dopiero teraz zauwa?y?am Twoj? odpowied? - kiedy? przychodzi?y powiadomienia z forum, ostatnio nie docieraj? do mnie.
Tak, to wszystko wiem, ale w?a?nie zale?y mi na tym, aby nie korzysta? ani z przycisków dost?pnych na kartach Accessa ani z menu podr?cznego, chc? wszystko mie? pod przyciskami. Moje obecne rozwi?zanie dzia?a (czyli zamkni?cie raportu i otwarcie go w widoku podgl?du wydruku), ale nie rozumiem, dlaczego pod uruchomieniu komendy jak w pierwszym moim po?cie - wszystko jest zamro?one?

Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum
Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum

Debug: strone wygenerowano w 0.04725 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |