Forum Coders' city Strona G³ówna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Potrzebujê szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Excel] Scalanie danych

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Oprogramowanie biurowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
elfface

Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012

PostWys³any: Nie Pa¼ 04, 2020 10:22 am  OP    Temat postu: [Excel] Scalanie danych Odpowiedz z cytatem Pisownia

Dzie? dobry, szukam rozwi?zania, które zautomatyzowa?oby dzia?anie w tabeli, polegaj?ce na scaleniu danych z kilku wierszy (nazwiska i imiona pracowników) w jednej komórce, w zale?no?ci od nazwy Firmy, w której pracuj?. plik dzia?a nast?puj?co: z bazy danych pracowników, za pomoc? tabeli przestawnej wyci?gam interesuj?ce mnie dane, na podstawie tej tabeli tworz? kolejn?, która powinna zawiera? interesuj?cy mnie uk?ad. Wynik, który chcia?bym otrzyma? b?dzie stanowi? ?ród?o korespondencji do MS Word. Zak?adam, ?e pomocnym mog?aby by? PQ, ale to rozwi?zanie odpada z uwagi na brak tego narz?dzia.

Test_Scalanie.xlsx
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  Test_Scalanie.xlsx
 Wielko¶æ pliku:  16.62 KB
 Pobierano:  206 raz(y)

Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Oprogramowanie biurowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum
Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum

Debug: strone wygenerowano w 0.04823 sekund, zapytan = 13
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |