Forum Coders' city Strona G³ówna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Potrzebujê szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Czy Java kiedy? b?dzie szybka?

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Java
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
speedy134
Go¶æ

PostWys³any: Pon Sie 10, 2020 11:32 am  OP    Temat postu: Czy Java kiedy? b?dzie szybka? Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mam pewne do?wiadczenie w Javie, ale ostatnio postanowi?em spróbowa? Rusta.
Ledwie si? go troche nauczy?em, jestem mega noobem, a praktycznie ka?dy kod jaki napisa?em by? 3-10x szybszy od Javy i potrzebowa? 10-100x mniej pami?ci. Ponadto nie pisze si? wcale wolniej ni? w Javie.

Konkretny przyk?ad:
Prosty mikroserwis hello-world. W Javie (Spring) z?arte 500 MB RAMu i marne 40k zapyta? na sekund?, a przecie? on nic nie robi.
To samo w Ruscie, nie do?? ?e krótszy kod i mniej upierdliwa konfiguracja, to jeszcze 250k zapyta? na sekund? i... 6 MB RAMu.

No i tak si? teraz zastanawiam, czy warto i?? dalej w Jav?, czy rzuci? to i mocniej pocisn?? Rusta?
My?licie, ?e b?dzie na to rynek? Bo to dla mnie wygl?da na miazg? z Javy - wiem, ?e jest jeszcze popularna, ale w sumie - ma jeszcze jaki? sens?
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Java Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum
Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum

Debug: strone wygenerowano w 0.03768 sekund, zapytan = 12
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |