Forum Coders' city Strona Gwna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Potrzebuj szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[EXCEL] Zapis otwartego pliku pdf



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Oprogramowanie biurowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
rikos



Doczy: 19 Lis 2008
Posty: 11

PostWysany: Pi Pa 04, 2019 12:48 pm  OP    Temat postu: [EXCEL] Zapis otwartego pliku pdf Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam
Mam prob. Robi automat do generowania duej iloci plikw pdf z innej aplikacji. Aplikacja ta generuje plik pdf pod randomow nazw i otwiera. Potrzebuj jaki przykadowy kod, ktry sprawdza czy pdf jest wygenerowany (czytaj czy istnieje jaki otwarty pdf) i jak ma nazw, po czym zapisuje go w okrelonej lokalizacji pod podan nazw, drukuje i zamyka.
Pomoe kto?
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
samolot



Doczy: 26 Sty 2006
Posty: 8316
Skd: Toru

PostWysany: Sob Pa 05, 2019 4:15 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

1. Z treci twojego posta nie wynika, w jakiej roli wystpuje tu Excel. Ucilij to, bo, by moe umiecie ten temat w niewaciwym dziale tego forum.

2.
Cytat:
Robi automat do generowania duej iloci plikw pdf
W jakim programie, rodowisku? Jeli jest to program pisany przez ciebie, to podaj w jakim jzyku programowania.

3.Jeli pliki pdf s generowane w innym programie, to
Cytat:
Potrzebuj jaki przykadowy kod, ktry sprawdza czy pdf jest wygenerowany (czytaj czy istnieje jaki otwarty pdf) i jak ma nazw, po czym zapisuje go w okrelonej lokalizacji pod podan nazw, drukuje i zamyka.
W tym zdaniu jest sprzeczno, bo o ile moesz "twoim kodem" sprawdza, czy plik pdf jest otwarty w innym programie, to z twojego kodu nie moesz go zamyka, bo ten plik jest uywany w innym programie i system operacyjny nie da ci do niego dostpu.

4.Wg mnie moesz twoim kodem sprawdza, czy do danego pliku w katalogu jest dostp, czyli jest nieblokowany przez system.
Jeli jest dostp, to z "twojego kodu" moesz robi na nim takie operacje jak zmiana nazwy itp W tym celu musiaby sprawdza cyklicznie czy lista plikw w danym katalogu si powikszya i wychwytywa ten ostatni, wzgldnie po zmianie nazwy pliku za kadym razem go przenosi do innej lokalizacji. Wwczas w tym katalogu badanym bdzie zawsze tylko jeden, ten najnowszy plik.

_________________
Nie zadawaj bezcelowych pyta / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Oprogramowanie biurowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Moesz pisa nowe tematy
Moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Moesz dodawa zaczniki na tym forum
Moesz pobiera pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.14822 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |