Forum Coders' city Strona Gwna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Potrzebuj szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Access 2010] Operacje na Recordset, uaktualnienie tabeli

Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
karolinavb
Site Admin


Doczy: 25 Maj 2005
Posty: 7899

PostWysany: Pon Lut 04, 2019 8:34 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie wiem….
Skompaktowaam baz (znacznie zmieni si rozmiar)!
Zmieniam nazw Q_Med_ZZdOK na Q_Med_ZZdOK__
Nastpnie dla na Q_Med_ZZdOK__ wybraam „Zapisz obiekt jako” i napisaam Q_Med_ZZdOK
Otrzymaam wynik jak na obrazku.
Co do przypieszenia zastanw si co tak naprawd jest Ci potrzebne... , masz cae morze pl....



kopia_query.png
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  kopia_query.png
 Wielko pliku:  67.27 KB
 Pobierano:  147 raz(y)

Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
elfface



Doczy: 31 Pa 2012
Posty: 176

PostWysany: Pon Lut 04, 2019 10:24 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ha! U mnie te zadziaao, ale przyczyna niestety nadal nieznana. Moesz nie wierzy, ale przed spakowaniem kompaktowaem t baz, bo wiedziaem, e zwrcisz na to uwag. Wic si zastanawiam, dlaczego si nie skompaktowaa? Zreszt, zmusi nie do tego komunikat ze strony o wielkoci pliku w trakcie dodawania zacznika. Mao tego, nawet zaimportowaem wszystkie obiekty do nowego, wieego pliku access, bo mylaem, e po takim zabiegu co pomoe w kwestii tych dziwnych pl TAK/NIE. Potrzebuj tak ilo pl, poniewa bd rdem do korespondencji seryjnej, a jak zauwaya, eby wycign interesujcy mnie rekord, postawiem lepiej lub gorzej kilka warunkw, dodajc oczywicie jeszcze nowe pola. Wydaje mi si, e najwicej kopotu sprawiaj te trzy wymienione kwerendy, a zwaszcza Q_OpOcena_Poz_Top3, ale niestety to jedyny sposb w jaki potrafi wycign te trzy najwysze pozycje wg roku z T_OpOcen dla kadego rekordu z T_Osoby.
_________________
=8-T
Grzegorz Z.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

 
Skocz do:  
Moesz pisa nowe tematy
Moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Moesz dodawa zaczniki na tym forum
Moesz pobiera pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.11799 sekund, zapytan = 13
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |