Forum Coders' city Strona Gwna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Potrzebuj szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Oprogramowanie biurowe - Excel



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Oprogramowanie biurowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
Pretzel
Go





PostWysany: Czw Lip 19, 2018 11:30 am  OP    Temat postu: Oprogramowanie biurowe - Excel Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tak jak w temacie, wyskakuje mi powyszy bd. Prosibym o pomoc .


kodvba.png
 Opis:
To jest fragment kodu w ktrym wyskakuje bad

Pobierz
 Nazwa pliku:  kodvba.png
 Wielko pliku:  107.73 KB
 Pobierano:  37 raz(y)

Powrt do gry
samolot



Doczy: 26 Sty 2006
Posty: 8316
Skd: Toru

PostWysany: Czw Lip 19, 2018 7:31 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

1. Nie naley zacza "obrazka" kodu, bo to zniechca do analizy tego kodu, lecz jeli ju, to zacza kod w formie tekstu.
2. Drugim, lepszym, sposobem, jest wklejenie tekstu kodu do posta i zastosowanie znacznikw formatujcych Zobacz: znaczniki formatujce - jak stosowa.- Samolot
3. Pretzel napisa:
wyskakuje mi powyszy bd
adnego komunikatu o bdzie nie przedstawie, jedynie dwie linijki kodu zaznaczone na to.
_________________
Nie zadawaj bezcelowych pyta / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
Pretzel
Go





PostWysany: Pi Lip 20, 2018 7:03 am  OP(?)    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mj bd.
Wyskakuje Error " Run time error '13' mismatch"
o to kod :)
Kod:
Option Explicit
Private Sub ReportRefresh()
    Dim Shp As Shape
    On Error GoTo ShapeErr
    Set Shp = wksWebspeed.Shapes(GVConst.strBtnName)
    Set Shp = Nothing
    On Error GoTo 0
    Call WebRefresh.WebspeedRefresh(wksWebspeed)

    Exit Sub
ShapeErr:
    MsgBox "Brak uprawnie?."
End Sub
Sub wypelnijC()
    Dim ostWTotal As Variant
    Dim rowC As Variant
    Dim kom As Range
    Dim rng As Range
    
    
    
   Call Main.ReportRefresh

    Call Tools.AllOn(False)

    With wksTotal
        On Error Resume Next
        .ShowAllData
        On Error GoTo 0
        ostWTotal = Tools.Last(.Columns("A"), 1)
        If ostWTotal >= 2 Then
            Set rng = .Range("D2:D" & ostWTotal)
            For Each kom In rng
        
                rowC = 1
                If Not (LCase(kom.Offset(0, 9)) = "c" Or LCase(kom.Offset(0, 9)) = "x") And _
                    Not (LCase(kom.Offset(0, 7))) = "as in order" Then
                    On Error Resume Next
                    rowC = wksWebspeed.Columns(1).Find(what:=kom, _
                                                       After:=wksWebspeed.Cells(1, 1), _
                                                       SearchOrder:=xlByRows, _
                                                       SearchDirection:=xlNext).Row
                    On Error GoTo 0
                    'If Not rowC = 0 Then
                      '  Do While UCase(wksWebspeed.Cells(rowC, 1)) = UCase(kom)
                          '  If wksWebspeed.Cells(rowC, 2) = kom.Offset(0, 1) Then
                           '     kom.Offset(0, 9) = wksWebspeed.Cells(rowC, 4)
                                'Exit Do
                           ' Else
                           '     rowC = rowC + 1
                           ' End If
                        'Loop
                    'End If
                End If
            Next kom
            .Range("A13").AutoFilter Field:=12, Criteria1:="="
        End If
    End With

    Set rng = Nothing
    Call Tools.AllOn(True)

End Sub

Dodaem znaczniki kodu. Na przyszo: zobacz znaczniki formatujce - jak stosowa.- Samolot
Powrt do gry
Bajt128
Go





PostWysany: Pi Lip 20, 2018 3:59 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,

argument w funkcji LCase musi by wartoci typu String, natomiast u Ciebie prawdopodobnie interpreter uwaa, e jest to Range. Dlatego sprbuj dopisa waciwo Value po waciwoci Offset, czyli powinno by tak:
Kod:
kom.Offset(0, 9).Value

oraz

Kod:
kom.Offset(0, 7).Value
Powrt do gry
karolinavb
Site Admin


Doczy: 25 Maj 2005
Posty: 7913

PostWysany: Sob Lip 21, 2018 7:11 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Cytat:
Value is the default property for a Range object

Jeli rzeczywicie bd wystpuje w tej linijce moe w komrce jest np.: #DZIEL/0!, #NAZWA?, itp…?
Prosz sprbowa z Cstr..?
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Oprogramowanie biurowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Moesz pisa nowe tematy
Moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Moesz dodawa zaczniki na tym forum
Moesz pobiera pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.19731 sekund, zapytan = 13
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |