Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[JavaScript] Wywołanie wartości referencji



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> ECMAScript
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Caporeira



Dołączył: 26 Lis 2015
Posty: 49

PostWysłany: Czw Lis 16, 2017 2:40 pm  OP    Temat postu: [JavaScript] Wywołanie wartości referencji Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,

w JavaScript nie jestem tak biegły jak w Python.
Mam taki (poniżej) kod w formacie XML. Potrzebuje wywołać na stronie dokładnie ten string "2S_Server/ns=4;s=CPUY.DAT_TETE_Signals.A_PU03_01_002GU_ES01"
Na początek może być poprzez funkcje alert()

Pytanie, za pomocą jakiej komendy wywowam ten string, aby go potem wyświetlić ?

Kod:
    <UAVariable NodeId="ns=1;s=AGENT.OBJECTS.PU03.01.002GU-ES01.Pressed.MirrorInput" BrowseName="1:MirrorInput" DataType="String" AccessLevel="7" UserAccessLevel="7" Historizing="true">
        <DisplayName Locale="en">MirrorInput</DisplayName>
        <Description Locale="en">MirrorInput</Description>
        <References>
            <Reference ReferenceType="HasComponent" IsForward="false">ns=1;s=AGENT.OBJECTS.PU03.01.002GU-ES01.Pressed</Reference>
            <Reference ReferenceType="HasTypeDefinition">ns=1;s=VariableTypes.MEME.Mirror.Input</Reference>
        </References>
        <Value>
            <uax:String>2S_Server/ns=4;s=CPUY.DAT_TETE_Signals.A_PU03_01_002GU_ES01</uax:String>
        </Value>
    </UAVariable>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sousuke



Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 598
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Lis 16, 2017 3:23 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Czemu chcesz parsować XMLa we frontendzie?
_________________
Blog na temat programowania w .NET
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Caporeira



Dołączył: 26 Lis 2015
Posty: 49

PostWysłany: Czw Lis 16, 2017 3:41 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie musi być tym sposobem. Taki sposób przyszedł mi do głowy ... na inne na razie nie wpadłem.

Jeśli jest inny lepszy/łatwiejszy czy sprawniejszy sposób na wyciągnięcie tej wartośći to jestem za :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sousuke



Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 598
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Lis 20, 2017 10:45 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A powiedz skąd ten plik przychodzi, masz go na serwerze w jakimś pliku, czy użytkownik ładuje ten plik przez stronę?
_________________
Blog na temat programowania w .NET
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> ECMAScript Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.19652 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |