Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Access 2010] Subform z tabelą jako źródło rekordów, błąd przy zwracaniu wartośc



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
michaaaal6



Dołączył: 22 Kwi 2013
Posty: 74

PostWysłany: Czw Paź 12, 2017 11:00 am  OP    Temat postu: [Access 2010] Subform z tabelą jako źródło rekordów, błąd przy zwracaniu wartośc Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,

podczas uruchamiania poniższego kodu w podformularzu wyskakuje błąd "Error 2465 'Access can't find the field". Błąd pojawia się w linii 9 lub 13. Kod uruchamiany jest co minutę, ale błąd nie pojawia się prawdopodobnie po zmianie wartości w tabeli. Proszę o pomoc ponieważ jak dla mnie wszystko jest dobrze..

Kod:
Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo ErrorHandler_Error
Dim i As Integer
    If TempVars.Item("varTimer") = "Start" Then
        Call buttonSet
        Me.TimerInterval = 60000
        TempVars.Item("varTimer") = "Timer"
    Else
        If DateDiff("s", Me.NewOrder, Now) <= 60 Then
            Call buttonSet
        End If
        If Me.Parent.Name <> "F_ProdukcjaStolarnia" And Me.Parent.Name <> "F_ProdukcjaPianka" Then
            If DateDiff("s", Me.UrgentOrder, Now) <= 60 Or (TimeValue(Now()) >= #11:15:00 AM# And TimeValue(Now()) <= #11:16:00 AM#) Then
                DoCmd.OpenForm "F_ProdUrgent", , , , , acDialog, Me.Parent.Name
            End If
        End If
    End If
    Forms(Form.Parent.Name).Controls("Data_txt") = Format(Now, "yyyy-mm-dd hh:mm")

...
End Sub
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7833

PostWysłany: Pią Paź 13, 2017 7:54 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Rozumiem, że masz na myśli poniższe linijki kodu:
Cytat:
If DateDiff("s", Me.NewOrder, Now) <= 60 Then
Cytat:
DateDiff("s", Me.UrgentOrder, Now)
Masz też w tej procedurze:
Cytat:
On Error GoTo ErrorHandler_Error
Interesuje mnie ta obsługa błędów, proszę podać kod całej procedury Form_Timer.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
michaaaal6



Dołączył: 22 Kwi 2013
Posty: 74

PostWysłany: Pon Paź 16, 2017 7:11 am  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tak, dokładnie te linijki.

Kod:
Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo ErrorHandler_Error
    If TempVars.Item("varTimer") = "Start" Then
        Call buttonSet
        Me.TimerInterval = 60000
        TempVars.Item("varTimer") = "Timer"
    Else
       If DateDiff("s", Me.NewOrder, Now) <= 60 Then
            Call buttonSet
        End If
        If Me.Parent.Name <> "F_ProdukcjaStolarnia" And Me.Parent.Name <> "F_ProdukcjaPianka" Then
           If DateDiff("s", Me.UrgentOrder, Now) <= 60 Or (TimeValue(Now()) >= #11:15:00 AM# And TimeValue(Now()) <= #11:16:00 AM#) Then
                DoCmd.OpenForm "F_ProdUrgent", , , , , acDialog, Me.Parent.Name
            End If
        End If
    End If
    Forms(Form.Parent.Name).Controls("Data_txt") = Format(Now, "yyyy-mm-dd hh:mm")
    
ErrorHandler_Exit:
    Exit Sub

ErrorHandler_Error:
    MsgBox "Błąd : ( " & Err.Number & " ) " & Err.Description & vbCrLf & _
           "Procedura  : " & "Form_Timer", vbExclamation
    Call LogError(Err.Number, Err.Description, i & "Form_Timer - " & Form.Name)
    Resume ErrorHandler_Exit
End Sub
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolinavb
Site Admin


Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 7833

PostWysłany: Pon Paź 16, 2017 7:33 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Przyznam szczerze, że nie widzę powodu takiego komunikatu błędu:
Cytat:
Error 2465 'Access can't find the field
we wskazanych linijkach.
Muszę prosić o załącznik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
michaaaal6



Dołączył: 22 Kwi 2013
Posty: 74

PostWysłany: Wto Paź 17, 2017 6:34 am  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wydaje mi się, że błąd może przez problemy z połączeniem z siecią. Jak to wyeliminuję i nadal będzie błąd to załączę plik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.16295 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |