|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
samolot
Do³±czy³: 26 Sty 2006 Posty: 8300 Sk±d: Toruñ
|
Wys³any: Sob Lip 08, 2017 10:59 pm OP Temat postu: [Windows 10] Aktualizacja OneDrive |
|
|
Od pewnego czasu pokazuje mi siê komunikat jak w za³±czniku Klikam, aby siê aktualizowa³, ale nic dalej siê nie dzieje. Z kolei z tego powodu, ¿e aktualizacja nie dochodzi do skutku, to w prawym dolnym rogu ekranu pojawiaj± siê powiadomienia, ¿e kilkukrotne próby aktualizacji by³y nieudane. Dzieje siê to na dwu ró¿nych komputerach, wiec wygl±da na to, ¿e nie jest to wina moich Systemów Windows 10 , ale tego pliku aktualizacji OneDriveSetup.exe. Prawd± jest tez to, ¿e w Windows 10 pojawiaj± siê regularne monity o to bym zarejestrowa³ siê w us³udze OneDrive, ale przewa¿nie nie mam czasu tego zrobiæ, bo akurat robiê co innego. Czy to mo¿e byæ przyczyn±? No ale je¶li ja w tej us³udze siê nie zarejestrowa³em, to tych komunikatów, wg mnie, nie powinienem mieæ.
W panelu Sterowania nic na ten temat nie mogê znale¼æ, tam nie ma ¿adnych komunikatów o niepowodzeniu. Czy mia³ kto¶ z was takie objawy na Windows 10?
Opis: |
|
 Pobierz |
Nazwa pliku: |
Komunikat OneDrive.png |
Wielko¶æ pliku: |
9.9 KB |
Pobierano: |
74 raz(y) |
_________________ Nie zadawaj bezcelowych pytañ / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
samolot
|
Wys³any: Sro Lip 12, 2017 12:20 am OP Temat postu: |
|
|
Ponawiam pytanie. Nie chce mi siê wierzyæ, ¿e to tylko u mnie jest takie zjawisko. :(
_________________ Nie zadawaj bezcelowych pytañ / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesniak

Do³±czy³: 18 Sty 2012 Posty: 470 Sk±d: Gliwice
|
Wys³any: Sro Lip 12, 2017 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Mia³em to kiedy¶ parê razy, ale jako¶ siê tego pozby³em. Próbowa³e¶ zaci±gn±æ instalator OneDrive'a z internetu i za jego pomoc± zrobiæ aktualizacjê? Mo¿esz te¿ po prostu odinstalowaæ OneDrive z systemu, skoro nie korzystasz.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
Wys³any: Czw Lip 13, 2017 12:11 am OP Temat postu: |
|
|
On zosta³ ju¿ pobrany do katalogu Pobrane. Teraz ju¿ nie pamiêtam, czy sam klikn±³em, by siê pobra³, poniewa¿ w trakcie u¿ywania na przyk³ad MS Worda, czy Excela system operacyjny co jaki¶ czas sugerowa³ mi bym zarejestrowa³ siê w us³udze OneDrive. Jako¶ nigdy nie mia³em czasu i tak schodzi³o. Za którym¶ tam razem, zniecierpliwiony, wyrazi³em zgodê, ale po tej zgodzie zdaje siê system pobra³ ten program do katalogu pobrane. On ma to gdzie¶ w ustawieniach zapamiêtane, ¿e pobrane a nie zainstalowane, czy nie skonfigurowane, wiec mam te ci±g³e monity. Szczerze mówi±c nie pali³o mi siê tej chmury. Ale teraz , maj±c te monity, to kilka razy klika³em ten instalator, ale nic siê nie dzieje.
Cytat: | Mo¿esz te¿ po prostu odinstalowaæ OneDrive z systemu, skoro nie korzystasz. |
Wejdê z zainstalowane us³ugi i zobaczê, bo tam nie sprawdza³em. Popatrzê, co tam s± za informacje, bo ostatnio doszed³em do wniosku, ¿e jednak mo¿e z tego skorzystam.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mo¿esz pisaæ nowe tematy Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.17988 sekund, zapytan = 13
|