Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szpak
Dołączył: 22 Mar 2017 Posty: 49 Skąd: Polska /ale już spakowany do Niemców
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2017 9:28 am OP Temat postu: Tworzenie gier - czy Unity do dobry wybór? |
|
|
Chciał bym aby ktoś mnie nakierował na właściwy tor. Przyznam się że nie mam bladego pojęcia na temat świata tworzenia gier. Zacząłem się tym interesować kilka dni temu szukając różnych tematów związanych z C/C#. Utknąłem na Unity i na C# w Unity. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Sousuke

|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2017 10:10 am Temat postu: |
|
|
Zależy co chcesz zrobić, Unity to ostatnio bardzo popularny silnik. Mikrokontrolery już Ci się znudziły i napisanie nawigacji? _________________ Blog na temat programowania w .NET |
|
Powrót do góry |
|
 |
szpak
Dołączył: 22 Mar 2017 Posty: 49 Skąd: Polska /ale już spakowany do Niemców
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2017 10:13 am OP Temat postu: |
|
|
Sousuke napisał: | Mikrokontrolery już Ci się znudziły i napisanie nawigacji? |
Nie,nie, nie o to chodzi. Prędzej czy później wyląduję pewnie w temacie gier (w przyszłości) zatem na spokojnie można zacząć brać się i za to już dziś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jan223
|
Wysłany: Nie Kwi 09, 2017 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Według mnie unity jest bardzo dobrym wyborem i ciekawym rozwiązaniem _________________ Pożyczki Aasa |
|
Powrót do góry |
|
 |
arturooo3 Moderator
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 9:09 am Temat postu: |
|
|
Na pewno nie jest to zły wybór, oraz na pewno nie jest to idealny wybór, ale że idealnego nie ma trzeba się zdecydować na wybrane minusy i problemy.
A konkretniej mówiąc - jak chcesz tworzyć gry to Unity nie będzie jedynym silnikiem, z którym będziesz mieć do czynienia, więc spróbuj Unity, spróbuj Unreala, spróbuj CryEngine, oraz małych silników 2d/3d, aby generalnie poznać jak działają gry nei ograniczając się do jednej platformy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zabki
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2019 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Unity to bardo dobry silnik do programowania ciekawe na jak długo. _________________ www.bezbiku.info |
|
Powrót do góry |
|
 |
|