Forum Coders' city Strona Gwna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Potrzebuj szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Windows] Jakiego antywirusa u?ywasz?

Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastpny

 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
genju2



Doczy: 23 Gru 2014
Posty: 3

PostWysany: Sro Gru 24, 2014 11:12 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Oczywi?cie inne powinny by? zabezpieczenia dla u?ytkownikw domowych a inne dla przedsi?biorstw.
Btw. Przed wejsciem na niektre strony kaspersky blokowa? mi dost?p i informowa? mnie i? na stronie znajduje si? trojan lub inne robaki.
Moim zdaniem najlepszy antyvirus na Polskim rynku i jeszcze licencja bardzo tania.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
jelcyn
Site Admin


Doczy: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skd: Rzeszw

PostWysany: Sro Gru 24, 2014 12:22 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja u?ywam jeszcze AdwCleaner. Ju? u 2 znajomych mia?em okazj? nim przeskanowa? komputer i znalaz? sporo syfu (np. usun?? jakie? migaj?ce bannery, ktre si? "dokleja?y" do ka?dej ogl?danej strony www)
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Odwied stron autora
genju2



Doczy: 23 Gru 2014
Posty: 3

PostWysany: Sro Gru 24, 2014 12:44 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Do takich rzeczy jak piszesz powy?ej bardzo dobrym programem jest advanced systemcare tylko trzeba mie? licencj? na wersj? pro bo inaczej nic nie warty.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
samolot



Doczy: 26 Sty 2006
Posty: 8376
Skd: Toru?

PostWysany: Czw Gru 25, 2014 3:06 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

marcin_an napisa:
Opinia Kasperskiego na temat av-test ;).

No wi?c znalaz?em, przet?umaczy?em ca?y wywiad i wynika z tego, ?e Kaspersky uwa?a, ?e poziom tych testw spad?.
Czy w takim razie mg?by? wskaza? bardziej wiarygodne najnowsze testy? Ciekawe by?oby porwnanie z tym, co ja znalaz?em.

_________________
Nie zadawaj bezcelowych pyta? / Windows 8.1 / Windows 10 / VB2008 / VB 2010 / VB 2012 / Pisz poprawnie
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
marcin_an



Doczy: 26 Maj 2005
Posty: 18822

PostWysany: Pi Gru 26, 2014 12:44 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie mog?, bo nie bardzo mam powd, by si? nimi interesowa?.

Niemniej nie by?o moim celem podwa?enie twojej wypowiedzi. Odnosi?em si?bardziej w stron? letherna, ktry nie uzna? testw tej?e strony. Da?em wiarygodne w tym przypadku ?rd?o wypowiadaj?ce si? o nim. Wypowiadaj?ce si? tak pozytywnie, jak i negatywnie.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
jelcyn
Site Admin


Doczy: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skd: Rzeszw

PostWysany: Pi Cze 19, 2015 9:24 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jest mi kto? w stanie poleci? jakiego? dobrego antywirusa dla windowsa XP, ktry jest darmowy?

Ot? mam starego 8-letniego laptopa z windowsem XP (tak, wiem niewspierany ju?) z procesorem celeron M 1.5 GHz, na ktrym Avast niemi?osiernie muli?. Gdy by? Avast to Word si? w??cza? chyba z minut? i ci??ko by?o mwi? o jakimkolwiek komforcie pracy. Gdy go wywali?em, to laptop nagle o?y?. Co prawda dalej ciut muli? ale Word si? nie w??cza? minut? tylko strzelam 20 sekund.

Laptopa u?ywam okazjonalnie (jako zapasowy np. jak dziewczynie si? zepsu? latptop do da?em jej jako zast?pczego + czasem go trzymam w biurze do mniej wa?nych zada? bo mj g?wny laptop ma 17 cali i jest ci??ki). Najlepiej, aby ten AV by? darmowy bo nie mam zamiaru p?aci? za licencj? tylko po to, aby jeden dzie? w miesi?cu u?ywa? tego laptopa. Musi by? zainstalowany Windows ze wzgl?du na u?ywane oprogramowanie.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Odwied stron autora
lethern



Doczy: 09 Pa 2007
Posty: 1115

PostWysany: Pi Cze 19, 2015 9:53 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wiem ?e to brzydko na pytanie o "jaki AV" odpowiedzie? "?aden", no ale.. je?li nie u?ywasz laptopa na zasadzie "klikam wszystkie pliki exe, i odpalam wszystkie makra/javascript/flash/java jakie tylko s?", to AV - zaryzykowa?bym powiedzie? - nie instaluj. Je?li jednak jest du?a szansa na nabycie wirusa, to jest te? szansa, ?e po prostu prze?li?nie si? przez AV. Firewall, ja u?ywa?em (win XP) sygate personal firewall, oczekiwa?em ?e jak zobacze na nim dziwne po??czenie, to znaczy ?e co? jest z?ego na kompie, a jak nie to ?pi? spokojnie. Nie wiem jak pogodzi?em si? z brakiem tego firewalla na win7, masakra, teraz bez av i bez firewalla (poza windowsowym, ktry niestety nie daje mi ?adnego podgl?du po??cze?)

Ostatnio zmieniony przez lethern dnia Pi Cze 19, 2015 11:49 pm, w caoci zmieniany 1 raz
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
samolot



Doczy: 26 Sty 2006
Posty: 8376
Skd: Toru?

PostWysany: Pi Cze 19, 2015 10:11 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

U mnie Word na XP te? muli?. Potem na VIscie muli?. Do tego mia?em wtedy Notrona, ktry wtedy zwi?ksza? niemi?osiernie obci??enie.

Avasata te? mia?em darmowego na Vindowsie 7, potem kupi?em jego p?atn? wersj?. Obie wersje maj? ten minus, ?e prawie zawsze do?? mocno obci??aj? ??cze internetowe po w??czeniu komputera. zamierzam go wywali?, jak mi si? sko?czy na niego obecna roczna licencja. Do tego on mi proponuje wci?? jakie? p?atne dodatki.

Natomiast chwal? ostatnio sobie Nortona. To nie to co kiedy?. Corocznie kupuj? 3-stanowiskow? wersj? Nortona 360 za 129 z?. Wykorzystuje, jak na razie na dwch. jednak zwa?ywszy ?e w tej cenie 1 stanowisko kosztuje 43 z?ote na rok, to niewiele. Nie twierdz?, ?e Norton jest najlepszy, ale to oprogramowanie wszystkie swoje zadania wykonuje w tle zawsze w trakcie bezczynno?ci u?ytkownika. Zapomina si?, ?e on w ogle istnieje. Word uruchamia si? b?yskawicznie.
Norton jest na tykle komleksowy, robi takie r?ne dodatkowe wszystkie zadania jak np. oczyszczanie ze zb?dnych plikw, kopia zapasowa, monitorowanie nowo uruchamianych programw, itd. Wg mnie, jak za te cen?, warto go kupi? i ma si? licencj? na 3 stanowiska. Raz na rok z poziomu okna peogramu kupuje kolejn? roczn? licencj?.
Natomiast wi?kszo?? darmowych wersji prbuje wciska? r?ne dodatki, ktre s? zazwyczaj niepo??dane, a obci??aj? system.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
jelcyn
Site Admin


Doczy: 22 Maj 2005
Posty: 1333
Skd: Rzeszw

PostWysany: Sob Cze 20, 2015 12:05 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Hmmm niby nie klikam we wszystko co si? rusza, ale kilka razy si? zdarzy?o, ?e AV uratowa? mi dup?. Dlatego chcia?bym mie? na starym lapku jakiego? antywirusa.

Mo?e tak sprecyzuj? potrzeby: ot? pracuj? na laptopie 17", ktry jest ci??ki. Od czasu do czasu prowadz? szkolenia z MS Office/internetu/obs?ugi komputera. I czasami jest tak, ?e firmy szkoleniowe nie zapewniaj? trenerowi laptopa, wi?c musz? chodzi? ze swoim ;-) Dlatego te? wtedy bior? starego lapka (nie chce mi si? codziennie d?wiga? 17") i go zostawiam. Ot taka wygoda. Laptop ma 7 czy 8 lat, ale do obs?ugi Worda czy pokazania gmaila w FireFoxie wystarczy.

Chc? antywirusa profilaktycznie np. mo?e si? zdarzy?, ?e kursant (s?abo znaj?cy kompa) daje mi pendrive a tam jest "niespodzianka". Niby mam wy??czone autouruchamianie, ale wiadomo zawsze mog? w co? "krzywo klikn??" albo b?dzie na pendrive jaki? wirus wykorzystuj?cy jak?? specyficzn? luk? w systemie itp.

Inwestowa? 100 czy 200 z? w antywirusa nie chc?, bo... tego laptopa to u?ywam okazjonalnie ot. 2-3 razy w roku si? zdarzy, ?e przez 2 tygodnie go u?ywam na szkoleniach + czasem go traktuj? jako rezerwowy (np. niedawno dziewczynie si? zepsu? laptop, wi?c jej po?yczy?em swojego grata).
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Odwied stron autora
izaw



Doczy: 12 Wrz 2008
Posty: 2181
Skd: ?d?

PostWysany: Sob Cze 20, 2015 10:58 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie ma dobrego nieobci??aj?cego AV. Aby na bie??co analizowa? pliki musi wykonywa? konkretn? prac?. Lekki to z?udzenie ochrony. Oczywi?cie s? lepsze obci??aj?ce w miar? i takie co zar?n? ka?dy sprz?t.

Ale ja dam inn? rad?. Je?eli mo?esz do?? RAM. To zwykle w starym sprz?cie w?skie gard?o. Word powinie uruchamia? si? znacznie szybciej. Te? mam stary, sze?cioletni laptop z XP i Word 2007 uruchamia si? w kilka sekund (poni?ej 5.).

_________________
Program nie robi tego co chce programista, ale to co programista zaprogramowa?
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Gwna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastpny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Moesz pisa nowe tematy
Moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Moesz dodawa zaczniki na tym forum
Moesz pobiera pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.05067 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |