Forum Coders' city Strona G³ówna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Potrzebujê szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

[Windows] Jakiego antywirusa u?ywasz?

Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastêpny

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
genju2

Do³±czy³: 23 Gru 2014

PostWys³any: Sro Gru 24, 2014 11:12 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Oczywi?cie inne powinny by? zabezpieczenia dla u?ytkowników domowych a inne dla przedsi?biorstw.
Btw. Przed wejsciem na niektóre strony kaspersky blokowa? mi dost?p i informowa? mnie i? na stronie znajduje si? trojan lub inne robaki.
Moim zdaniem najlepszy antyvirus na Polskim rynku i jeszcze licencja bardzo tania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
jelcyn
Site Admin

Do³±czy³: 22 Maj 2005
Sk±d: Rzeszów

PostWys³any: Sro Gru 24, 2014 12:22 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja u?ywam jeszcze AdwCleaner. Ju? u 2 znajomych mia?em okazj? nim przeskanowa? komputer i znalaz? sporo syfu (np. usun?? jakie? migaj?ce bannery, które si? "dokleja?y" do ka?dej ogl?danej strony www)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
genju2

Do³±czy³: 23 Gru 2014

PostWys³any: Sro Gru 24, 2014 12:44 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Do takich rzeczy jak piszesz powy?ej bardzo dobrym programem jest advanced systemcare tylko trzeba mie? licencj? na wersj? pro bo inaczej nic nie warty.
Powrót do góry
samolot

Do³±czy³: 26 Sty 2006
Sk±d: Toru?

PostWys³any: Czw Gru 25, 2014 3:06 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

marcin_an napisa³:
Opinia Kasperskiego na temat av-test ;).

No wi?c znalaz?em, przet?umaczy?em ca?y wywiad i wynika z tego, ?e Kaspersky uwa?a, ?e poziom tych testów spad?.
Czy w takim razie móg?by? wskaza? bardziej wiarygodne najnowsze testy? Ciekawe by?oby porównanie z tym, co ja znalaz?em.

marcin_an

Do³±czy³: 26 Maj 2005

PostWys³any: Pi± Gru 26, 2014 12:44 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie mog?, bo nie bardzo mam powód, by si? nimi interesowa?.

Niemniej nie by?o moim celem podwa?enie twojej wypowiedzi. Odnosi?em si? bardziej w stron? letherna, który nie uzna? testów tej?e strony. Da?em wiarygodne w tym przypadku ?ród?o wypowiadaj?ce si? o nim. Wypowiadaj?ce si? tak pozytywnie, jak i negatywnie.
Powrót do góry
jelcyn
Site Admin

PostWys³any: Pi± Cze 19, 2015 9:24 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jest mi kto? w stanie poleci? jakiego? dobrego antywirusa dla windowsa XP, który jest darmowy?

Otó? mam starego 8-letniego laptopa z windowsem XP (tak, wiem niewspierany ju?) z procesorem celeron M 1.5 GHz, na którym Avast niemi?osiernie muli?. Gdy by? Avast to Word si? w??cza? chyba z minut? i ci??ko by?o mówi? o jakimkolwiek komforcie pracy. Gdy go wywali?em, to laptop nagle o?y?. Co prawda dalej ciut muli? ale Word si? nie w??cza? minut? tylko strzelam 20 sekund.

Laptopa u?ywam okazjonalnie (jako zapasowy np. jak dziewczynie si? zepsu? latptop do da?em jej jako zast?pczego + czasem go trzymam w biurze do mniej wa?nych zada? bo mój g?ówny laptop ma 17 cali i jest ci??ki). Najlepiej, aby ten AV by? darmowy bo nie mam zamiaru p?aci? za licencj? tylko po to, aby jeden dzie? w miesi?cu u?ywa? tego laptopa. Musi by? zainstalowany Windows ze wzgl?du na u?ywane oprogramowanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Odwied¼ stronê autora
lethern

Do³±czy³: 09 Pa¼ 2007

PostWys³any: Pi± Cze 19, 2015 9:53 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wiem ?e to brzydko na pytanie o "jaki AV" odpowiedzie? "?aden", no ale.. je?li nie u?ywasz laptopa na zasadzie "klikam wszystkie pliki exe, i odpalam wszystkie makra/javascript/flash/java jakie tylko s?", to AV - zaryzykowa?bym powiedzie? - nie instaluj. Je?li jednak jest du?a szansa na nabycie wirusa, to jest te? szansa, ?e po prostu prze?li?nie si? przez AV. Firewall, ja u?ywa?em (win XP) sygate personal firewall, oczekiwa?em ?e jak zobacze na nim dziwne po??czenie, to znaczy ?e co? jest z?ego na kompie, a jak nie to ?pi? spokojnie. Nie wiem jak pogodzi?em si? z brakiem tego firewalla na win7, masakra, teraz bez av i bez firewalla (poza windowsowym, który niestety nie daje mi ?adnego podgl?du po??cze?)

Ostatnio zmieniony przez lethern dnia Pi± Cze 19, 2015 11:49 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
samolot

Do³±czy³: 26 Sty 2006
Sk±d: Toru?

PostWys³any: Pi± Cze 19, 2015 10:11 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

U mnie Word na XP te? muli?. Potem na VIscie muli?. Do tego mia?em wtedy Notrona, który wtedy zwi?ksza? niemi?osiernie obci??enie.

Avasata te? mia?em darmowego na Vindowsie 7, potem kupi?em jego p?atn? wersj?. Obie wersje maj? ten minus, ?e prawie zawsze do?? mocno obci??aj? ??cze internetowe po w??czeniu komputera. zamierzam go wywali?, jak mi si? sko?czy na niego obecna roczna licencja. Do tego on mi proponuje wci?? jakie? p?atne dodatki.

Natomiast chwal? ostatnio sobie Nortona. To nie to co kiedy?. Corocznie kupuj? 3-stanowiskow? wersj? Nortona 360 za 129 z?. Wykorzystuje, jak na razie na dwóch. jednak zwa?ywszy ?e w tej cenie 1 stanowisko kosztuje 43 z?ote na rok, to niewiele. Nie twierdz?, ?e Norton jest najlepszy, ale to oprogramowanie wszystkie swoje zadania wykonuje w tle zawsze w trakcie bezczynno?ci u?ytkownika. Zapomina si?, ?e on w ogóle istnieje. Word uruchamia si? b?yskawicznie.
Norton jest na tykle komleksowy, robi takie ró?ne dodatkowe wszystkie zadania jak np. oczyszczanie ze zb?dnych plików, kopia zapasowa, monitorowanie nowo uruchamianych programów, itd. Wg mnie, jak za te cen?, warto go kupi? i ma si? licencj? na 3 stanowiska. Raz na rok z poziomu okna peogramu kupuje kolejn? roczn? licencj?.
Natomiast wi?kszo?? darmowych wersji próbuje wciska? ró?ne dodatki, które s? zazwyczaj niepo??dane, a obci??aj? system.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
jelcyn
Site Admin

PostWys³any: Sob Cze 20, 2015 12:05 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Hmmm niby nie klikam we wszystko co si? rusza, ale kilka razy si? zdarzy?o, ?e AV uratowa? mi dup?. Dlatego chcia?bym mie? na starym lapku jakiego? antywirusa.

Mo?e tak sprecyzuj? potrzeby: otó? pracuj? na laptopie 17", który jest ci??ki. Od czasu do czasu prowadz? szkolenia z MS Office/internetu/obs?ugi komputera. I czasami jest tak, ?e firmy szkoleniowe nie zapewniaj? trenerowi laptopa, wi?c musz? chodzi? ze swoim ;-) Dlatego te? wtedy bior? starego lapka (nie chce mi si? codziennie d?wiga? 17") i go zostawiam. Ot taka wygoda. Laptop ma 7 czy 8 lat, ale do obs?ugi Worda czy pokazania gmaila w FireFoxie wystarczy.

Chc? antywirusa profilaktycznie np. mo?e si? zdarzy?, ?e kursant (s?abo znaj?cy kompa) daje mi pendrive a tam jest "niespodzianka". Niby mam wy??czone autouruchamianie, ale wiadomo zawsze mog? w co? "krzywo klikn??" albo b?dzie na pendrive jaki? wirus wykorzystuj?cy jak?? specyficzn? luk? w systemie itp.

Inwestowa? 100 czy 200 z? w antywirusa nie chc?, bo... tego laptopa to u?ywam okazjonalnie ot. 2-3 razy w roku si? zdarzy, ?e przez 2 tygodnie go u?ywam na szkoleniach + czasem go traktuj? jako rezerwowy (np. niedawno dziewczynie si? zepsu? laptop, wi?c jej po?yczy?em swojego grata).
Powrót do góry
izaw

Do³±czy³: 12 Wrz 2008
Sk±d: ?ód?

PostWys³any: Sob Cze 20, 2015 10:58 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie ma dobrego nieobci??aj?cego AV. Aby na bie??co analizowa? pliki musi wykonywa? konkretn? prac?. Lekki to z?udzenie ochrony. Oczywi?cie s? lepsze obci??aj?ce w miar? i takie co zar?n? ka?dy sprz?t.

Ale ja dam inn? rad?. Je?eli mo?esz do?ó? RAM. To zwykle w starym sprz?cie w?skie gard?o. Word powinie uruchamia? si? znacznie szybciej. Te? mam stary, sze?cioletni laptop z XP i Word 2007 uruchamia si? w kilka sekund (poni?ej 5.).

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastêpny
Strona 3 z 4

Skocz do:  
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum
Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum

Debug: strone wygenerowano w 0.05067 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |