Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
piorun

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005 Posty: 239
|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 12:45 pm OP Temat postu: Bubble |
|
|
Napisa?em gierk?, mo?ecie j? przetestowa? na ró?nych platformach, czy nic si? nie rozsypuje. Wiem ?e po przej?ciu do trybu pe?noekranowego wysypuje si? joystick, ale na to nie ma bata nie wiem co si? dzieje i jak to poprawi? :). Gra by?a testowana tylko pod XP, powa?n? wad? tej aplikacji jest to ?e pod XP w panelu sterowania trzeba wybra? joystick do wspó?pracy z starymi aplikacjami, a gra b?dzie wspó?pracowa? tylko z tym joystickiem. Gra napisana jest w Object Pascalu.
Przejd? do galerii i pobierz Bubble
Ostatnio zmieniony przez piorun dnia Pon Lis 05, 2007 11:03 pm, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
antrykot111
Do³±czy³: 30 Maj 2005 Posty: 1440 Sk±d: mam wiedzie? ?
|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 2:02 pm Temat postu: |
|
|
No musze powiedzie? ?e full wypas :) Dzia?a bardzo dobrze (XP), tylko jeden feature by sie przyda?. Mianowicie, ?eby da?o sie wybiera? bezpo?rednio miejsce 'zaznaczenia' klikni?ciem myszki. Pozatym mo?na by t? grafike troche poprawi?, tzn 'podrasowa?' te u?mieszki w photoshopie ?eby nie by?y takie pixelowate.
Gratuluje udanego projektu :)
BTW. W jakim j?zyku to pisale? ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin_an
Do³±czy³: 26 Maj 2005 Posty: 18822
|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Poza tym, ?e nie cierpi? tej grafiki (za cz?sto j? widz? ;)), to ca?kiem ?adnie. Ja do uwagi Antryktota dodam tylko, ?e oprócz klikania przyda?oby si? tak?e jako? u?atwi? obracanie. Bo klikanie myszk? na te strza?ki troch? irytuje. A poniewa? jest poruszanie si? kursorami, to mog?oby by? tak?e obracanie. Jednocze?nie te bonusy trafiaj? si? troch? przypadkowo, trudno zdoby? je celowo, wi?c mo?e jaka? modyfikacja? Bo gracz w zasadzie przypadkowo dostaje nagrod?, zupe?nie bez wzgl?du na umiej?tno?ci. No i przyda?oby si?, ?eby nie dostawa? od razu na pocz?tku gry bonusów za u?o?enie klocków ;). _________________ Nieaktywny od 2017-04-01 |
|
Powrót do góry |
|
 |
djkprojects

Do³±czy³: 27 Maj 2005 Posty: 875 Sk±d: UK
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piorun

|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 3:09 pm OP Temat postu: |
|
|
Je?eli chodzi o obracanie kursora to kombinacja klawiszy Ctlr+(w lewo) lub Ctrl+(w prawo), Na grafik? rzeczywi?cie zabrak?o mi si? na poprawianie tego mo?e kiedy? si? skusze. Co do bonusów na pocz?tku za?o?enia by?y takie ?e wszystko uzale?nione jest od funkcji randomize i random, próba zmienienia tego sprowadza?a by si? do du?ych zmian. Object Pascal -> Delphi (w tym wypadku Delphi 5). |
|
Powrót do góry |
|
 |
antrykot111
Do³±czy³: 30 Maj 2005 Posty: 1440 Sk±d: mam wiedzie? ?
|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Mo?esz po prostu zablokowa? bonus, do czasu pierwszego ruchu gracza. Z reszt? mi to wcale nie przeszkadza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chudy

Do³±czy³: 25 Maj 2005 Posty: 410 Sk±d: Katowice
|
Wys³any: Czw Mar 02, 2006 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Jak na tak? prost? gr? ?wietne wykonanie i pomys?. Brakuje tylko drobnych dopracowa? ;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
piorun

|
Wys³any: Sob Mar 11, 2006 5:09 pm OP Temat postu: |
|
|
Update:
- Poprawi?em grafik? (chyba :D)
- Gracz zaczyna z 0-wym stanem punktów tak jak sugerowali?cie
Przejd? do galerii i pobierz Bubble
Ostatnio zmieniony przez piorun dnia Pon Lis 05, 2007 11:04 pm, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
adams25
Do³±czy³: 11 Cze 2006 Posty: 21
|
Wys³any: Pon Wrz 11, 2006 11:18 pm Temat postu: |
|
|
link nie hula :) _________________ Zapraszam na stronk? mojego projektu http://www.organizer.cba.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
piorun

|
Wys³any: Wto Wrz 12, 2006 11:52 am OP Temat postu: |
|
|
adams25 Dzi?ki za info ju? naprawione :) _________________ Zagraj w Bubble Moja galeria |
|
Powrót do góry |
|
 |
|