Forum Coders' city Strona G³ówna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Potrzebujê szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Bubble

Id¼ do strony 1, 2  Nastêpny

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Pole do popisu (beta testy)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
piorun

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 12:45 pm  OP    Temat postu: Bubble Odpowiedz z cytatem Pisownia

Napisa?em gierk?, mo?ecie j? przetestowa? na ró?nych platformach, czy nic si? nie rozsypuje. Wiem ?e po przej?ciu do trybu pe?noekranowego wysypuje si? joystick, ale na to nie ma bata nie wiem co si? dzieje i jak to poprawi? :). Gra by?a testowana tylko pod XP, powa?n? wad? tej aplikacji jest to ?e pod XP w panelu sterowania trzeba wybra? joystick do wspó?pracy z starymi aplikacjami, a gra b?dzie wspó?pracowa? tylko z tym joystickiem. Gra napisana jest w Object Pascalu.

Przejd? do galerii i pobierz Bubble

Ostatnio zmieniony przez piorun dnia Pon Lis 05, 2007 11:03 pm, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Odwied¼ stronê autora Numer GG
antrykot111

Do³±czy³: 30 Maj 2005
Sk±d: mam wiedzie? ?

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 2:02 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

No musze powiedzie? ?e full wypas :)
Dzia?a bardzo dobrze (XP), tylko jeden feature by sie przyda?. Mianowicie, ?eby da?o sie wybiera? bezpo?rednio miejsce 'zaznaczenia' klikni?ciem myszki.
Pozatym mo?na by t? grafike troche poprawi?, tzn 'podrasowa?' te u?mieszki w photoshopie ?eby nie by?y takie pixelowate.

Gratuluje udanego projektu :)

BTW. W jakim j?zyku to pisale? ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG
marcin_an

Do³±czy³: 26 Maj 2005

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 2:38 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Poza tym, ?e nie cierpi? tej grafiki (za cz?sto j? widz? ;)), to ca?kiem ?adnie. Ja do uwagi Antryktota dodam tylko, ?e oprócz klikania przyda?oby si? tak?e jako? u?atwi? obracanie. Bo klikanie myszk? na te strza?ki troch? irytuje. A poniewa? jest poruszanie si? kursorami, to mog?oby by? tak?e obracanie. Jednocze?nie te bonusy trafiaj? si? troch? przypadkowo, trudno zdoby? je celowo, wi?c mo?e jaka? modyfikacja? Bo gracz w zasadzie przypadkowo dostaje nagrod?, zupe?nie bez wzgl?du na umiej?tno?ci. No i przyda?oby si?, ?eby nie dostawa? od razu na pocz?tku gry bonusów za u?o?enie klocków ;).
djkprojects

Do³±czy³: 27 Maj 2005
Sk±d: UK

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 3:04 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Super - popraw troch? te bu?ki i tak jak Marcin pisa? zmie? to obracanie
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Odwied¼ stronê autora Numer GG Tlen
piorun

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 3:09 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Je?eli chodzi o obracanie kursora to kombinacja klawiszy Ctlr+(w lewo) lub Ctrl+(w prawo), Na grafik? rzeczywi?cie zabrak?o mi si? na poprawianie tego mo?e kiedy? si? skusze. Co do bonusów na pocz?tku za?o?enia by?y takie ?e wszystko uzale?nione jest od funkcji randomize i random, próba zmienienia tego sprowadza?a by si? do du?ych zmian. Object Pascal -> Delphi (w tym wypadku Delphi 5).
Powrót do góry
antrykot111

Do³±czy³: 30 Maj 2005
Sk±d: mam wiedzie? ?

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 3:13 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mo?esz po prostu zablokowa? bonus, do czasu pierwszego ruchu gracza. Z reszt? mi to wcale nie przeszkadza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG
Chudy

Do³±czy³: 25 Maj 2005
Sk±d: Katowice

PostWys³any: Czw Mar 02, 2006 4:12 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jak na tak? prost? gr? ?wietne wykonanie i pomys?. Brakuje tylko drobnych dopracowa? ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Numer GG Tlen
piorun

PostWys³any: Sob Mar 11, 2006 5:09 pm  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Update:

- Poprawi?em grafik? (chyba :D)

- Gracz zaczyna z 0-wym stanem punktów tak jak sugerowali?cie

Przejd? do galerii i pobierz Bubble

Ostatnio zmieniony przez piorun dnia Pon Lis 05, 2007 11:04 pm, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Powrót do góry
adams25

Do³±czy³: 11 Cze 2006

PostWys³any: Pon Wrz 11, 2006 11:18 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

link nie hula :)
piorun

PostWys³any: Wto Wrz 12, 2006 11:52 am  OP    Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

adams25 Dzi?ki za info ju? naprawione :)
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona G³ówna -> Pole do popisu (beta testy) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony 1, 2  Nastêpny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Mo¿esz dodawaæ za³±czniki na tym forum
Mo¿esz pobieraæ pliki z tego forum

Debug: strone wygenerowano w 0.05229 sekund, zapytan = 12
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |