Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!
 

 PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Zasady

Błąd w poleceniu SQL



 
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Petrof



Dołączył: 03 Cze 2005
Posty: 112

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 3:45 am  OP    Temat postu: Błąd w poleceniu SQL Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam

Mam taki warunek :

"SELECT * FROM KSERO WHERE ID = " & Id & " AND MODEL = " & model

Ale nie jest on poprawny. Chodziło mi o taki warunek:

Zaznacz wszysktkie rekordy z tabeli ksero gdzie pole id = id i pole model = model. Jak zapisać to poprawnie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Garf



Dołączył: 25 Maj 2005
Posty: 3607
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 9:37 am      Temat postu: Re: Błąd w poleceniu SQL Odpowiedz z cytatem Pisownia

Petrof napisał:
"SELECT * FROM KSERO WHERE ID = " & Id & " AND MODEL = " & model


A jakiego typu są to pola? Możliwe, że będzie tak:
"SELECT * FROM KSERO WHERE ID = " & Id & " AND MODEL = '" & model & "'"

_________________
Internet nadal „nic nie rozumie”, żadnego odkrycia, choćby od niego zależał los świata,
ale nadanego w egzotycznym języku, nie odróżni od nieco mniej ważnej wieści,
że u ciotki w placku z jabłkami zrobił się w piekarniku zakalec.
Stanisław Lem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Artusx



Dołączył: 04 Cze 2005
Posty: 129
Skąd: KrakOw

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 7:43 pm      Temat postu: Re: Błąd w poleceniu SQL Odpowiedz z cytatem Pisownia

Albo spróbuj dodac znak ' przed i po zmiennych


"SELECT * FROM KSERO WHERE ID = '" & Id & "' AND MODEL = '" & model & "'"

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
djkprojects



Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 875
Skąd: UK

PostWysłany: Nie Cze 19, 2005 10:20 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jeśli model jest typu string to musisz dodać apostrofy model='costam'
_________________
Auto giełda samochodowa z setkami darmowych ogłoszeń motoryzacyjnych. Dodaj swoje ogłoszenie.
Programowanie VB6 i VB.NET
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Bazy danych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz pobierać pliki z tego forum




Debug: strone wygenerowano w 0.34667 sekund, zapytan = 11
contact

| Darmowe programy i porady Jelcyna | Tansze zakupy w Helionie | MS Office Blog |