|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Viper87 Moderator

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:09 am Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Obstawiam nieprawidłową obsługę tego nagłówka przez serwer |
Tylko czemu nagle znakomita część serwerów zaczęła posiadać taki błąd? Przecież nie tylko mój, ale także np. Vb4all (jak rozumiem).
Chętnie napiszę list do administratora mojego konta w tej sprawie. Muszę tylko znać dokładniejszy sposób w jaki do tego doszedłeś. Mógłbyś mi opisać jak zmusić przeglądarkę do wysłania tego nagówka? _________________ Savoir c'est prevoir. Prevoir c'est prevenir (Wiedzieć to przewidzieć, przewidzieć to zapobiegać). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:24 am Temat postu: |
|
|
Jak narazie są to dwa serwery, więc nie większość. Ale nie widzę innego wytłumaczenia. Jeżeli bez Range zwraca prawidłową ilość bajtów, a pod dodaniu tego nagłówka zwraca już nieprawidłową, to widzę tylko jedno źródło problemu - serwer.
Jeśli masz Firefoxa, to możesz sobie pobrać do niego dodatek Modify headers i nim zmieniać|dodawać|usuwać nagłówki. Jak znaleźć, zainstalować i użyć tego dodatku opisałem przy okazji problemów z kompresją gzip na CC, krótki tutorial jest jeszcze dostępny tutaj. Jedyna różnica między tutorialem a tym, co musisz teraz zrobić, to zamiast wybrania Filter ustawić Add i wpisać dalej właściwe dane. Pierwsze pole określa nazwę nagłówka, drugie - dane. Przed użyciem polecam zapoznanie się przynajmniej z podstawami protokołu HTTP i działaniem Range, żeby wiedzieć co się robi ;-).
Jeżeli będziesz pisał list do opiekuna swojego serwera, to pisz go raczej w stylu "zauwazyłem że", a nie "dlaczego wasz serwer nie obsługuje"...
I żeby nie było nieporozumień: w tym wątku omawiane są DWA niezależne problemy! Pierwszy dotyczy nagłówka Range i pobierania przez da, a drugi problemów niektórych osób mających Neo i niezależny od programu, którego użyją. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michaler Gość
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 8:56 pm Temat postu: dupa |
|
|
| ja nie moge pobrać webPager Xpress!!!!!!!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.12712 sekund, zapytan = 9
|