Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

VB4all - download

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Viper87
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:09 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Cytat:
Obstawiam nieprawidłową obsługę tego nagłówka przez serwer

Tylko czemu nagle znakomita część serwerów zaczęła posiadać taki błąd? Przecież nie tylko mój, ale także np. Vb4all (jak rozumiem).

Chętnie napiszę list do administratora mojego konta w tej sprawie. Muszę tylko znać dokładniejszy sposób w jaki do tego doszedłeś. Mógłbyś mi opisać jak zmusić przeglądarkę do wysłania tego nagówka?

marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Wto Wrz 20, 2005 10:24 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jak narazie są to dwa serwery, więc nie większość. Ale nie widzę innego wytłumaczenia. Jeżeli bez Range zwraca prawidłową ilość bajtów, a pod dodaniu tego nagłówka zwraca już nieprawidłową, to widzę tylko jedno źródło problemu - serwer.

Jeśli masz Firefoxa, to możesz sobie pobrać do niego dodatek Modify headers i nim zmieniać|dodawać|usuwać nagłówki. Jak znaleźć, zainstalować i użyć tego dodatku opisałem przy okazji problemów z kompresją gzip na CC, krótki tutorial jest jeszcze dostępny tutaj. Jedyna różnica między tutorialem a tym, co musisz teraz zrobić, to zamiast wybrania Filter ustawić Add i wpisać dalej właściwe dane. Pierwsze pole określa nazwę nagłówka, drugie - dane. Przed użyciem polecam zapoznanie się przynajmniej z podstawami protokołu HTTP i działaniem Range, żeby wiedzieć co się robi ;-).

Jeżeli będziesz pisał list do opiekuna swojego serwera, to pisz go raczej w stylu "zauwazyłem że", a nie "dlaczego wasz serwer nie obsługuje"...

I żeby nie było nieporozumień: w tym wątku omawiane są DWA niezależne problemy! Pierwszy dotyczy nagłówka Range i pobierania przez da, a drugi problemów niektórych osób mających Neo i niezależny od programu, którego użyją.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
michaler
Gość

PostWysłany: Sro Lis 02, 2005 8:56 pm      Temat postu: dupa Odpowiedz z cytatem Pisownia

ja nie moge pobrać webPager Xpress!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach