|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pg7812
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2016 9:39 pm OP Temat postu: Początki - czego się uczyć, dobre praktyki |
|
|
Cześć, jestem programista PHP z 2 letnim stażem. Chciałem się przesiąść na Jave, zacząłem jej sie uczyć, sprawdzając oferty pracy stwierdziłem ,że najlepiej zacząć od Spring + Hibernate. Chciałbym jak najlepiej dostosować się do potrzeb rynku i mieć dobry start.
Czy dobrze wybrałem? Czy jsp jest nadal używane? Czy maven, czy cos innego? Czego używacie w firmach których pracujecie? Czego używać jako język czy silnik szablonów? W Javie jest z tym tak samo jak PHP (smarty, twig, blade) ?
Następna sprawa, jeśli ktoś z was prowadzi jakieś swoje prywatne projekty, czy ma własną firmę, jestem chętny po godzinach, pomóc za darmo, jedyne czego chce to nauczyć sie jak najwięcej, w tym dobrych praktyk programistycznych. Jestem na etapie prostej aplikacji wyświetlającej tekst ze zmiennych i bazy w przeglądarce (Spring, Hibernate).
Z tego co zauważyłem tutoriali jest milion, a ja nie jestem w stanie sprawdzić który jest dobrze napisany, który wspiera nowe trendy, a które to zwykła strata czasu.
Nie chciałbym nauczyć się "źle". Widziałem kilka podobnym tematów ale nie chciałem odgrzewać starych kotletów, no i nie znalazłem tam konkretnych odpowiedzi na te pytania.
Dzięki wielkie za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.06972 sekund, zapytan = 11
|