| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
userman Gość
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 7:01 pm Temat postu: [CSS3] obrót cienia |
|
|
Cześć Robię stronę WWW i mam problem z cieniem. Otóż chciałbym by pod divem był cień ale obrócony np o 5 stopni
Uzyskałem efekt cienia ale nie wiem jak obrócić ów cień...
Jak obrócić cień w css3 ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
DJ_100
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Obrócić cień? Hę? Jak by to miało wyglądać? _________________
 Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) Working on: My website @MarekGubiec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
userman Gość
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2011 10:09 am Temat postu: |
|
|
normalnie :P połóż sobie kartkę papieru lekko obróconą ana nią kolejną prosto - przekrzywiona kartka to mój cień a prosta to mój div :)
da się coś takiego zrobić zna ktoś sposób ?:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin_Miga

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2011 11:45 am Temat postu: |
|
|
| A umiesz zrobić trójkątnego DIV-a? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luke

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ_100
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2011 3:24 pm Temat postu: |
|
|
Luke, chyba muszę z tym wyskoczyć. Nie testowałem, ale spróbuj stworzyć pseudoelement dla swojego diva któremu nadasz obrócenie(transform: rotate()) oraz po prostu cień(box-shadow). Żeby się nie syfiło pokombinuj z position:relative. Jeżeli pozycjonowanie pseudoelemntu względem rodzica nie jest jakoś choro(chorze?) zaimplementowane w przeglądarce, a z tego co pamiętam, któryś silnik miał z tym odpały, to powinni się udać. :D _________________
 Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) Working on: My website @MarekGubiec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin_Miga

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 3:56 pm Temat postu: |
|
|
No tak, ale nadal będzie miał prostokątny cień. A przy rzutowaniu pod kątem na płaszczyznę, kąty ulegają zniekształceniu - dlatego pisałem o trójkątnych DIVach, bo do tego to się sprowadza.
pozdrawiaMM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ_100
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 4:45 pm Temat postu: |
|
|
No to kombinacje z "CSS slants" i cień przez border-image IMO. _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
|