|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Knight Lore''FC Moderator
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 11:34 pm Temat postu: Oddajcie STARE Vb4ALL |
|
|
STARA strona Vb4ALL byla TAKA PROSTA, TAKA CZYTALNA, miala takie czytelne czcionki i TŁO !!! Szybko mozna bylo znalezc szukana informacje... Nowa strona TO SAMO CZARNE ZŁO... Ja nie potrafie nic tam znalezc ! Po co dzial warsztat jesli przenosi on tylko do dzialu pliki / warsztat... Dzial pliki jest do d... bo zgubiono daty publikowania plikow ( po cholere ten filtr jak i tak prawie wszystko ma ta sama date ?), za duzo klikania aby dostac sie do pliku... Czcionka jest za mala, a TLO beznadziejne. W dziale NOWOSCI pierwszy post jest prawie nieczytelny (zmiencie to TLO i zwiekszcie czcionke !) Czemu (dla czego) w dziale Pliki/Warsztat jest odstep pomiedzy GRY a INNE ?
Oddajcie STARE, PROSTE, CZYTELNE, VB4ALL !!!
Nie czuje sie w tym nowym vb4all - jestem zagubiony i nie wiem gdzie czego szukac - to tak bardzo irytuje, ze wole uzyc Google i tam poszukac odpowiedzi niz na nowej stronie.
To tylko moje skromne zdanie. Widac naklad pracy, jaki wlozono w nowy wyglad strony, ale czy wyszlo to stronie na dobre... Nie jestem tego pewien. Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 12:32 am Temat postu: |
|
|
Mortar i Jelcyn pewnie nie będą zadowoleni, ale przyłączam się do prośby o poprawki. Ja i inne osoby już zwracały uwagę na położenie menu. Dział Warsztat jest bez sensu - po co ten podział na strony? Dzisiaj zrezygnowałem z szukania własnego kodu, bo po prostu odechciało biegania miedzy kolejnymi stronami i przeglądania plików (bo niestety - w takim układzie nie da się szybko obejrzec listy plików). Tło mi nie przeszkadza, ale jak widać - innym przeszkadza. Może to kwestia tego, że mam LCD, one zawsze jaśniej wyświetlają.
Pomysł z przejściem na PHP był dobrym rozwiązaniem, ale nie w takiej formie. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hicks Site Admin

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Na vb4all bywałem dość rzadko, po zmianach nie bywam tam właściwie wcale.
Pod względem łatwości wyszukiwania informacji owszem stare vb4all było lepsze... Co do wyglądu i czytelności w sensie wizualnym to nie zawsze. Pamiętam, że np. w tipsach bodajże były tak kiepsko dobrane kolory, że żeby cokolwiek wyszukać zaznaczałem wszystko i dopiero wtedy coś czytałem. Jednakże tam wystarczyłoby poprawić kolory i by było ok ;-)
O ile nie mamy co liczyć na przywrócenie poprzedniej wersji to ufam, iż aktualna wersja zostanie dopracowana. _________________
Moje portfolio Oto ja 
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
antrykot111

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 4:19 pm Temat postu: |
|
|
A ja jestem odmiennego zdania :) W prawdzie nie jestem tam częstym bywalcem (chyba temu że w VB kodze raz na ruski rok :P), ale layout jest fajny. Nie jarzy po oczach jak choćby ten z phpBB. Stare VB4All było jakieś takie w kolorach gg :)
Pozatym, nie od razu krakow zbudowano :) Po mału jelcyn chyba będzie udoskonalał strone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mortar Moderator
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Bedzie krotko, bo wszystko juz zostalo powiedziane wczesniej.
1. Nowe vb4all zostaje :P To tak dla jasnosci ;) 2. Design BEDZIE jasniejszy. Niedlugo bedzei mozna glosowac na jeden z 3 szablonow. 3. Menu na 99% bedzie po lewej. 4. Podzial w menu jest taki a nie inny, aby zachowac "kompatybilnosc wsteczna". Tzn zeby ludzie szukajac warsztatu po prostu go znalezli. Nie kazdy by wpadl, zeby przeniesiono go do plikow, prawda?
Caly ten lament wynika z jednego prostego powodu. Jak cos 8 lat funkcjonuje w tej samej formie, to nie jest trudno sie przyzwyczaic ;) Teraz dajemy wam kolejne 8 lat na przyzwyczajenie sie do tego co jest ;P _________________ mortar www.vb4all.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mortar Moderator
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Daje refresh, bo jakos nie widze na glownej stronie, ze posta dodalem, a dodalem :D _________________ mortar www.vb4all.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.12763 sekund, zapytan = 7
|