Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Oddajcie STARE Vb4ALL

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Knight Lore''FC
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 13, 2006 11:34 pm      Temat postu: Oddajcie STARE Vb4ALL Odpowiedz z cytatem Pisownia

STARA strona Vb4ALL byla TAKA PROSTA, TAKA CZYTALNA, miala takie czytelne czcionki i TŁO !!! Szybko mozna bylo znalezc szukana informacje...
Nowa strona TO SAMO CZARNE ZŁO...
Ja nie potrafie nic tam znalezc ! Po co dzial warsztat jesli przenosi on tylko do dzialu pliki / warsztat...
Dzial pliki jest do d... bo zgubiono daty publikowania plikow ( po cholere ten filtr jak i tak prawie wszystko ma ta sama date ?), za duzo klikania aby dostac sie do pliku... Czcionka jest za mala, a TLO beznadziejne.
W dziale NOWOSCI pierwszy post jest prawie nieczytelny (zmiencie to TLO i zwiekszcie czcionke !)
Czemu (dla czego) w dziale Pliki/Warsztat jest odstep pomiedzy GRY a INNE ?

Oddajcie STARE, PROSTE, CZYTELNE, VB4ALL !!!

Nie czuje sie w tym nowym vb4all - jestem zagubiony i nie wiem gdzie czego szukac - to tak bardzo irytuje, ze wole uzyc Google i tam poszukac odpowiedzi niz na nowej stronie.

To tylko moje skromne zdanie. Widac naklad pracy, jaki wlozono w nowy wyglad strony, ale czy wyszlo to stronie na dobre... Nie jestem tego pewien.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Wto Lut 14, 2006 12:32 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Mortar i Jelcyn pewnie nie będą zadowoleni, ale przyłączam się do prośby o poprawki. Ja i inne osoby już zwracały uwagę na położenie menu. Dział Warsztat jest bez sensu - po co ten podział na strony? Dzisiaj zrezygnowałem z szukania własnego kodu, bo po prostu odechciało biegania miedzy kolejnymi stronami i przeglądania plików (bo niestety - w takim układzie nie da się szybko obejrzec listy plików). Tło mi nie przeszkadza, ale jak widać - innym przeszkadza. Może to kwestia tego, że mam LCD, one zawsze jaśniej wyświetlają.

Pomysł z przejściem na PHP był dobrym rozwiązaniem, ale nie w takiej formie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hicks
Site Admin

PostWysłany: Wto Lut 14, 2006 3:08 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Na vb4all bywałem dość rzadko, po zmianach nie bywam tam właściwie wcale.

Pod względem łatwości wyszukiwania informacji owszem stare vb4all było lepsze... Co do wyglądu i czytelności w sensie wizualnym to nie zawsze. Pamiętam, że np. w tipsach bodajże były tak kiepsko dobrane kolory, że żeby cokolwiek wyszukać zaznaczałem wszystko i dopiero wtedy coś czytałem. Jednakże tam wystarczyłoby poprawić kolory i by było ok ;-)

O ile nie mamy co liczyć na przywrócenie poprzedniej wersji to ufam, iż aktualna wersja zostanie dopracowana.

antrykot111

PostWysłany: Wto Lut 14, 2006 4:19 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A ja jestem odmiennego zdania :)
W prawdzie nie jestem tam częstym bywalcem (chyba temu że w VB kodze raz na ruski rok :P), ale layout jest fajny. Nie jarzy po oczach jak choćby ten z phpBB. Stare VB4All było jakieś takie w kolorach gg :)

Pozatym, nie od razu krakow zbudowano :) Po mału jelcyn chyba będzie udoskonalał strone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mortar
Moderator

PostWysłany: Wto Lut 14, 2006 9:32 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Bedzie krotko, bo wszystko juz zostalo powiedziane wczesniej.

1. Nowe vb4all zostaje :P To tak dla jasnosci ;)
2. Design BEDZIE jasniejszy. Niedlugo bedzei mozna glosowac na jeden z 3 szablonow.
3. Menu na 99% bedzie po lewej.
4. Podzial w menu jest taki a nie inny, aby zachowac "kompatybilnosc wsteczna". Tzn zeby ludzie szukajac warsztatu po prostu go znalezli. Nie kazdy by wpadl, zeby przeniesiono go do plikow, prawda?

Caly ten lament wynika z jednego prostego powodu. Jak cos 8 lat funkcjonuje w tej samej formie, to nie jest trudno sie przyzwyczaic ;) Teraz dajemy wam kolejne 8 lat na przyzwyczajenie sie do tego co jest ;P

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mortar
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 15, 2006 8:41 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Daje refresh, bo jakos nie widze na glownej stronie, ze posta dodalem, a dodalem :D
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach