Strona: [  << <   1   > >>  ]  z  1     
Autor Temat: filtrowanie w HFLEXGRID
anonim




Typ: Nie zarejestrowany
filtrowanie w HFLEXGRID

problem polega na niewłaściwym wskazywaniu aktualnego wiersza.
HFLEX'a mam podpiętego do ado którego filtruję dynamicznie po wpisaniu każdego znaku do pola txtSerch
np.
adoBaza.recordset.filter = "nazwa like *' & txtserch & "'"
wszystko działa doskonale do momentu gdy wynik filtrowania jest 0
po skasowaniu ostatniego znaku w polu txtSerch lub usunięciu wszystkich tak, że w HFLEX pojawiają się rekordy to po pierwsze podświetlacz nie działa a po drugie mija się ze wskazywanym rekordem.
wygląda to tak jakby klikając na rekord 2 faktycznie kliekany był rekord 1.
z moich obserwacji wyglada że kaszani mu się wiersz nagłówka kolumn (próbowałem go wyłączać  "hflex.fixedrows=0" gdy wynik filtrowania =0)
ale pozostaje bez nagłówków dla pustej bazy
miał ktoś może już problem z czymś takim?

19-10-2004 15:50
  
marcin_an
Forumowicz




Typ: neutral
Postów: 1265
Zarejestrowany: Mar 2004

Rozumiem, ze twój problem leży w błędzie wyskak7ujacym, gdy text1.text = "". Może więc wystarczy dodać warunek, by nie szukał, gdy text1.text = ""?


_____________________________________________
Jedzonko dla Google'a:
Forum na temat Visual Basic, C, C++, Pascal, Programowanie, API, PHP, VBA, VB.NET, QBasic, VBScript, Komputery
Moja strona o wszystkim

19-10-2004 17:40
Pokaż profil marcin_an  Wyślij email do marcin_an   Odwiedź stronę marcin_an  
anonim




Typ: Nie zarejestrowany

nie, nie wtym rzecz
problem leży w ty, że gdy wpiszę w txtSerch "a" mam filtrowane wszystkie rekordy zawierające a.
wpisuję "ab" filtruje rekordy zawierające ciąg "ab"
w przypadku gdy nie ma takich rekordów mam pustą tabelę.
usówam więc ostatni znak, czyli "b"
i mam wyfiltrowane jak poprzednio wszystkie zawirające "a"

i tu właśnie jest problem. gdy msflex jest pusty i potem dostaje coś do wyświetlenia to głupieje. w ogóle nie działają strzałki a wskaźnik (selektor rekordu) nie działa prawidłowo.

czy to jest problem jedynie u mnie czy jeszcze ktoś ma coś takiego.

dodatkowe próby jakie zrobiłem wykazały, że gdy otworam forme z pustym msflex'em, pusta baza X a na buttonie kopiuję jakieś rekordy do powiązanej z flexem tabeli wystepuje podobne zjawisko.

19-10-2004 18:41
  
Wszystkich odpowiedzi: 2 :: Maxymalnie na stronę: 20
Strona: [  << <   1   > >>  ]  z  1