| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jelcyn Site Admin
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2005 8:27 pm Temat postu: VB4all - download |
|
|
czy macie problemy ze ściąganiem plików z VB4all??
bo pewna osoba czepiała się, że bóg wie czym je pakuje i gdy okazało się, że używa nowszego winrara niż ja to kazałem mu wysłać przykładowy plik. O dziwo pliki miały te same rozmiary, ale... miały różne zawartości (tak od bajtu 400h zaczęły się różnice)
aby było jeszcze ciekawiej, ten sam plik pobrałem przez HTTP i FTP i plik NIE był uszkodzony! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2005 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie, nie mam problemów. Ale z takimi sytuacjami sie już wcześniej spotkałem i nie jest to wina samych plików, pliki są w porządku. Coś się dzieje podczas zciągania, ponieważ pliki docierają uszkodzone, a błędy w nich występują w różnych miejscach, co wyklucza nieprawidłowość samych plików. Wskazywałoby to raczej na dziwne zachowanie sieci. Przy okazji warto zaznaczyć, zę z takim zjawiskiem spotkałem się chyba tylko u ludzi z Neo. Ja nie miałem nigdy tego problemu, chociaz kiedyś kilka razy zdarzyło mi się, że serwer zrywał połączenia - ale po ponownej próbie plik docierał w dobrym stanie.
Trasa ode mnie do vb4all: | Kod: |   1 -.-.-.-
  2 -.-.-.-
  3 lim-ge0-1-85.net.ipartners.pl [217.153.3.177]
  4 taro-wawa2-ge-0-1-0-34.net.ipartners.pl [217.153.3.89]
  5 taro5-ge0-3-220.net.ipartners.pl [217.153.3.6]
  6 cdp.gix.net.pl [157.25.1.156]
  7 waw-to-kat.cdp.pl [213.134.128.58]
  8 host-ip158-204.crowley.pl [62.111.204.158]
  9 gw2.siec2000.pl [62.111.198.130]
  10 <Upłynął limit czasu żądania.>
  11 www.vb4all.canpol.pl [193.238.43.202]
|
Jak widać - brak TePsy przynajmniej do 9 skoku. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPAX Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 24, 2005 9:26 pm Temat postu: |
|
|
| ja nie mam żadnych problemów ze ściąganiem plików chyba że czasem pisze że nie można wyświetlić strony :P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
caveman

|
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 7:58 am Temat postu: |
|
|
Miałem w piątek podobny problem. Ściągałem pliki dot. materiałów Heliona. Wszystki pliki poza 1 (chyba 01.zip) rozpakowałem bez problemu. Natomiast 01.zip - błąd w spakowanym archiwum.
Ściągnąłem go 2 - gi raz i nie było już tego problemu. Zatem był jakiś problem z | Cytat: | | dziwnym zachowaniem sieci. |
Nie było komunikatu, że przerwanano połączenie, nie mam Neo - jakieś sztywne łącze w pracy (może Dialog a może coś innego). _________________ No pain, no gain!
Świat w zasięgu możliwości |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaziorvb Gość
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 11:19 am Temat postu: problem |
|
|
mam problem ze sciaganiem: uszkodzone zip
no dobra dobra: problem pojawia sie przy sciaganiu, ale ja mam pytanie CO MAM Z TYM ZROBIC!!! CHCE SCIAGAC Z VB4ALL ALE NIE MOGE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
caveman

|
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 2:11 pm Temat postu: |
|
|
| marcin_an napisał: | | Ale pliki z książkami Heliona nie są na serwerze vb4all :-). |
Zgadza się. Nie miałem do tej pory problemów ze ściąganiem plików z vb4all tylko z plikami Heliona.
Pliki na vb4all, czy innym serwerze nie muszą być wcale uszkodzone, żeby mieć problem z ich poprawnym ściągnięciem i otwarciem / rozpakowaniem (czego dowodzi mój wcześniejszy post). Czasami jest tak, jakby je źle ściągnęło i należy je jeszcze raz nagrać.
Ktoś jednak może się wkurzyć, gdy ściąga duży plik (a nie ma stałego łącza) i nie może skorzystać z tego pliku. _________________ No pain, no gain!
Świat w zasięgu możliwości |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jelcyn Site Admin
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 2:14 pm Temat postu: |
|
|
| problem jest taki, że niektórzy chyba notorycznie "ściągają uszkodzone pliki" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2005 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Tylko co z tym zrobić? Muszę przyznać, że mnie ten problem "zatkał", bo nie widzę sensownych przyczyn takiego zjawiska i dla mnie jest ono co najmniej dziwne (szczególnie fakt, że zdarza się to w takich ściśle określonych przypadkach, które nie różnią się niczym od innych...). _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
usercontrol

|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2005 7:19 pm Temat postu: |
|
|
| Ja nie mogę pobrać "nie uszkodzonej" encyklopedii forum :/ |
|
| Powrót do góry |