Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

VB4all - download

Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jelcyn
Site Admin

PostWysłany: Nie Lip 24, 2005 8:27 pm      Temat postu: VB4all - download Odpowiedz z cytatem Pisownia

czy macie problemy ze ściąganiem plików z VB4all??

bo pewna osoba czepiała się, że bóg wie czym je pakuje i gdy okazało się, że używa nowszego winrara niż ja to kazałem mu wysłać przykładowy plik. O dziwo pliki miały te same rozmiary, ale... miały różne zawartości (tak od bajtu 400h zaczęły się różnice)

aby było jeszcze ciekawiej, ten sam plik pobrałem przez HTTP i FTP i plik NIE był uszkodzony!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Nie Lip 24, 2005 8:50 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie, nie mam problemów. Ale z takimi sytuacjami sie już wcześniej spotkałem i nie jest to wina samych plików, pliki są w porządku. Coś się dzieje podczas zciągania, ponieważ pliki docierają uszkodzone, a błędy w nich występują w różnych miejscach, co wyklucza nieprawidłowość samych plików. Wskazywałoby to raczej na dziwne zachowanie sieci. Przy okazji warto zaznaczyć, zę z takim zjawiskiem spotkałem się chyba tylko u ludzi z Neo. Ja nie miałem nigdy tego problemu, chociaz kiedyś kilka razy zdarzyło mi się, że serwer zrywał połączenia - ale po ponownej próbie plik docierał w dobrym stanie.

Trasa ode mnie do vb4all:
Kod:
  1    -.-.-.-
  2    -.-.-.-
  3    lim-ge0-1-85.net.ipartners.pl [217.153.3.177]
  4    taro-wawa2-ge-0-1-0-34.net.ipartners.pl [217.153.3.89]
  5    taro5-ge0-3-220.net.ipartners.pl [217.153.3.6]
  6    cdp.gix.net.pl [157.25.1.156]
  7    waw-to-kat.cdp.pl [213.134.128.58]
  8    host-ip158-204.crowley.pl [62.111.204.158]
  9    gw2.siec2000.pl [62.111.198.130]
10    <Upłynął limit czasu żądania.>
11    www.vb4all.canpol.pl [193.238.43.202]

Jak widać - brak TePsy przynajmniej do 9 skoku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
OPAX
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 24, 2005 9:26 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

ja nie mam żadnych problemów ze ściąganiem plików chyba że czasem pisze że nie można wyświetlić strony :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
caveman

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 7:58 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Miałem w piątek podobny problem.
Ściągałem pliki dot. materiałów Heliona. Wszystki pliki poza 1 (chyba 01.zip) rozpakowałem bez problemu. Natomiast 01.zip - błąd w spakowanym archiwum.

Ściągnąłem go 2 - gi raz i nie było już tego problemu. Zatem był jakiś problem z
Cytat:
dziwnym zachowaniem sieci.

Nie było komunikatu, że przerwanano połączenie, nie mam Neo - jakieś sztywne łącze w pracy (może Dialog a może coś innego).

Świat w zasięgu możliwości
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 8:31 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ale pliki z książkami Heliona nie są na serwerze vb4all :-).
kaziorvb
Gość

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 11:19 am      Temat postu: problem Odpowiedz z cytatem Pisownia

mam problem ze sciaganiem: uszkodzone zip

no dobra dobra: problem pojawia sie przy sciaganiu, ale ja mam pytanie CO MAM Z TYM ZROBIC!!! CHCE SCIAGAC Z VB4ALL ALE NIE MOGE!
Powrót do góry
caveman

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 2:11 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

marcin_an napisał:
Ale pliki z książkami Heliona nie są na serwerze vb4all :-).

Zgadza się. Nie miałem do tej pory problemów ze ściąganiem plików z vb4all tylko z plikami Heliona.

Pliki na vb4all, czy innym serwerze nie muszą być wcale uszkodzone, żeby mieć problem z ich poprawnym ściągnięciem i otwarciem / rozpakowaniem (czego dowodzi mój wcześniejszy post). Czasami jest tak, jakby je źle ściągnęło i należy je jeszcze raz nagrać.

Ktoś jednak może się wkurzyć, gdy ściąga duży plik (a nie ma stałego łącza) i nie może skorzystać z tego pliku.

Świat w zasięgu możliwości
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jelcyn
Site Admin

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 2:14 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

problem jest taki, że niektórzy chyba notorycznie "ściągają uszkodzone pliki"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Pon Lip 25, 2005 2:27 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tylko co z tym zrobić? Muszę przyznać, że mnie ten problem "zatkał", bo nie widzę sensownych przyczyn takiego zjawiska i dla mnie jest ono co najmniej dziwne (szczególnie fakt, że zdarza się to w takich ściśle określonych przypadkach, które nie różnią się niczym od innych...).
usercontrol

PostWysłany: Czw Wrz 15, 2005 7:19 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja nie mogę pobrać "nie uszkodzonej" encyklopedii forum :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach