|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
samolot
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 12:15 am Temat postu: |
|
|
W tym poście na CodersCity
| izaw napisał: | | Po za tym M$ nie zgadza się na dodawanie ich produktów do aplikacji. Możesz tylko sprawdzić czy zainstalowany jest.net w odpowiedniej wersji, podać link do instalatora i wstrzymać instalację do czasu zainstalowania. |
Jeśli chodzi o to dodawanie wyboru użytkownikowi, co do instalacji bibliotek, to mam takie pytanie: Zrobiłem w VB.NET wersję Publish programu wykorzystując w tym celu polecenie Publish z menu Build . IDE utworzyło pakiet kilku plików. Głownym z nich jest plik setup.exe. Otrzymuję ten plik wraz kilkoma innymi plikami - jako gotowy pakiet do instalacji na innym komputerze. Pytanie brzmi: co konkretnie robi ten setup.exe:
1. Czy on uruchamia mój program sprawdzając , czy biblioteka NET jest, a jeśli jej nie ma , to czy on zaproponuje jej instalację? Na razie mogłem to przetestować tylko na komputerze z XP SP3, a on, (niestety :) ) ma .NetFramework.
2. Czy ktoś wie, ce ten setup.exe robi w wypadku uruchomienia go na komputerze bez .Net ? Czy proponuje to, co izaw napisał? _________________ Vista SP2+VB 2008 EE + .NET 3.5 + IE 9.0.8112 /431 przykładowych programów do Warsztatu programisty (Helion) W życiu bowiem istnieją rzeczy , o które warto walczyć do samego końca. (P. Coelho) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.25873 sekund, zapytan = 9
|