Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

[.Net.Framework] - co oznaczają wpisy w rejestrze na temat Framework

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Biblioteki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samolot

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 12:15 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

W tym poście na CodersCity
izaw napisał:
Po za tym M$ nie zgadza się na dodawanie ich produktów do aplikacji. Możesz tylko sprawdzić czy zainstalowany jest.net w odpowiedniej wersji, podać link do instalatora i wstrzymać instalację do czasu zainstalowania.

Jeśli chodzi o to dodawanie wyboru użytkownikowi, co do instalacji bibliotek, to mam takie pytanie:
Zrobiłem w VB.NET wersję Publish programu wykorzystując w tym celu polecenie Publish z menu Build . IDE utworzyło pakiet kilku plików.
Głownym z nich jest plik setup.exe.
Otrzymuję ten plik wraz kilkoma innymi plikami - jako gotowy pakiet do instalacji na innym komputerze.
Pytanie brzmi: co konkretnie robi ten setup.exe:

1. Czy on uruchamia mój program sprawdzając , czy biblioteka NET jest, a jeśli jej nie ma , to czy on zaproponuje jej instalację?
Na razie mogłem to przetestować tylko na komputerze z XP SP3, a on, (niestety :) ) ma .NetFramework.

2. Czy ktoś wie, ce ten setup.exe robi w wypadku uruchomienia go na komputerze bez .Net ?
Czy proponuje to, co izaw napisał?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Biblioteki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach