|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hejmus
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Dlatego czasem warto trzymać wersje MSDN lokalnie z powiedzmy VS2008 - tam jest GetVersion i GetVersionEx dostępne od 95 i NT3.5 wzwyż.
_________________ kompilacja Gentoo na Pentium MMX 233MHz - niezapomniane przeżycia ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
samolot
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 7:23 pm Temat postu: |
|
|
No rzeczywiscie pisze tam
| Cytat: | | Windows Me, Windows 98, or Windows 95. |
a w nowszej najstarsza wersja to 2000. Teraz przypomnialem sobie, że mam jeszcze gdzieś papierową wersje opisu funkcji API. Z cekawości tam popatrzę. Dowód w załączniku. (kolega ściagnął opracowanie API z z VB4All i to drukował , bo mu dałem adres, a on miał drukarkę, ja kserowałem od niego. :) Dzisiaj zresztą szukając w necie, trafiłem na znajomy adres http://www.coderscity.pl/stare/64370_1.htm, gdzie taki przyklad pisał Knight Lore''FC
| Opis: |
|
 Pobierz |
| Nazwa pliku: |
GetVersionEx - ksero z roku około 1999.jpg |
| Wielkość pliku: |
360.11 KB |
| Pobierano: |
10 raz(y) |
_________________ Vista SP2+VB 2008 EE + .NET 3.5 + IE 9.0.8112 /431 przykładowych programów do Warsztatu programisty (Helion) W życiu bowiem istnieją rzeczy , o które warto walczyć do samego końca. (P. Coelho) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lethern

|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 11:30 pm Temat postu: |
|
|
No dobrze, ale kto w 2012 roku pisze poważne programy na win98? Może po prostu uznali, że nie ma sensu zaśmiecać dokumentacji wersjami systemu, które mają niszowe występowanie... Ale pomysł spiskowy faktycznie ciekawy ; )
_________________ używasz Dev-Cpp? tools->editor options -> use tab character (włącz), smart tabs (wyłącz)... albo ściągnij np. Code::Blocks lub Visual Studio C++ darmowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 12:35 am Temat postu: |
|
|
Biorąc pod uwagę, że ciąg "Windows 2000" jest o 2 znaki dłuższy od "Windows 95", oszczędność jest to marna. Tym mniej istotna, że do tej tabelki zaglądają osoby, które faktycznie mają taką potrzebę.
Teorii spiskowej nie widzę. Jedynie zwykłe działania, mające zwiększać zyski. Nic nowego lub nietypowego, szczególnie w ich przypadku ;). Zresztą, jak napisałem, nie wiem, co było przyczyną. To jest tylko jedno z wyjaśnień. O wiele realniejsze niż to, że zamienili się w organizację charytatywną i wydali kasę na to, żeby użytkownicy widzieli kilka znaków mniej na końcu strony.
_________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.15020 sekund, zapytan = 11
|