|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
plota
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
karolinavb Site Admin
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
plota
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Droga Karolino, ja chciałem w miejsce nazwy "Doda" wstawić nazwę "Zakres", dlaczego z Dodą działa a z nazwą "Zakres" nie działa? ConnectionString - już poprawiłem. A co do reszty Twoich uwag to nawet nie będę Cię prosił o dalsze wyjaśnienia bo i tak pewnie bym nie zrozumiał. Dzięki i Pozdrawiam plota
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
karolinavb Site Admin
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz.... Masz referencje do (okienko edycji projektu VBA, Menu\Tools\References: Microsoft ActiveX Data Objects 2.8 Library Microsoft Access 12.0 Object Library Microsoft DAO 3.6 Object Library Po co te wszystkie ?
Jesio raz... - masz skoroszyt moj_skoroszyt.xlsm - w nim kod pobierający dane ADODB Pytam ponownie. Czy skoroszyt, z którego pobierasz dane jest to inny skoroszyt niż moj_skoroszyt.xlsm, jeśli nie jest to inny skoroszyt to źle robisz. Nie można sięgać ADO do otwartego w Excelu skoroszytu zwłaszcza gdy jest w nim kod. Wprawdzie dla Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 ten problem występuje rzadziej, ale po pewnym czasie się pojawia… Prowadzi to so uszkodzenia skoroszytu. Należy kopiować dane, np. tylko wartości do nowego skoroszytu (CopyRange2NewBook), albo korzystać z SaveCopyAs. SaveCopyAs jest ok. jeśli ten skoroszyt nie ma dużej liczby danych w innych arkuszach. Ja nic nie wiem o Twoim skoroszycie, poza tym co załączyłeś. Nazwane zakresy aby były widoczne dla ADO nie mogą być wyrażeniem. ------------------------------- W arkuszu start Listbox jest zasilany z arkusza produkty, potem w Userform z Recorset, Ado nie wiem co w końcu chcesz????? Jak rozumiem: - pobieramy unikalne nazwy i numery - do ListBox pobieramy wszystko - potem Listbox filtrujemy
| Opis: |
|
 Pobierz |
| Nazwa pliku: |
probka_adodb_2_list.rar |
| Wielkość pliku: |
52.48 KB |
| Pobierano: |
7 raz(y) |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
plota
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2012 8:36 pm Temat postu: |
|
|
| Wielkie Dzięki!!!
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.10574 sekund, zapytan = 9
|