|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mikmas

|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 1:54 pm Temat postu: [MSSQL] Nie można nawiązać połączenia z poziomu .NET |
|
|
Jakiś czas temu napisałem pewien program (dość duży) oparty m.in. na webservisie, który komunikuje się z serwerem MSSQL. Teraz przyszło mi wprowadzić poprawki i przestało działać u mnie (nic nie zmieniałem). Dostaję błąd:
| Cytat: | | Żądanie uprawnienia typu 'System.Data.SqlClient.SqlClientPermission, System.Data, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' nie powiodło się. |
Connection string:
| Cytat: | | Data Source=laptop10;Initial Catalog=F_TEST;User ID=mm;password=po9qw0; |
Sposób łączenia:
| Kod: |   static public SqlConnection createCon()
  {
  string l_constr;
  SqlConnection ret;

l_constr = "Data Source=" + getSet("SERWER") + ";Initial Catalog=" + getSet("BAZA") + ";User ID=" + getSet("USER") + ";password=" + getSet("PASS") + ";";
  lastConStr = l_constr;
  ret = new SqlConnection(l_constr);
  ret.Open();
  return ret;
  }
|
Co może być przyczyną takiego zachowania? Tym bardziej, że wszystko przedtem działało _________________ -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS d- s---:--->+:+ a-->--- C++(+++) U-- P+ L-- E-- W++ N+ o-- K- w++(+++) O--- M-(--) V-- PS PE++ Y PGP- t 5 X++ R tv- b+ DI- D+++(++++) G++ e h* r+ y? ------END GEEK CODE BLOCK------ Alternatywny komunikator GG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
djsowa Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mikmas

|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 7:15 am Temat postu: |
|
|
Niestety... dalej to samo :/
Dodane przez moderatora (łączenie postów)
Już działa. Co było nie tak tak naprawdę nie wiem. Jak odpalałem z C# webservice na debugu to problem był taki, jak napisałem. Zrobiłem jednak deploya na IIS (publish) i zaczęło hulać. Temat zamknięty, dzięki za poświęcony czas :)
Używaj przycisku "zmień" do edycji postów! _________________ -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS d- s---:--->+:+ a-->--- C++(+++) U-- P+ L-- E-- W++ N+ o-- K- w++(+++) O--- M-(--) V-- PS PE++ Y PGP- t 5 X++ R tv- b+ DI- D+++(++++) G++ e h* r+ y? ------END GEEK CODE BLOCK------ Alternatywny komunikator GG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.07373 sekund, zapytan = 7
|