Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

[VB 2005] Dystrybucja swojego programu na innych komputerach.

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Visual Studio
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiesniak

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 1:18 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

U mnie również się odpala ten drugi dziennik. Przy czym sprawdziłem i faktycznie jest on skompilowany w trybie debug. Romancukrzyk, musisz zmienić tryb kompilacji na release.
Na pasku narzędzi "Standard" (to ten gdzie masz ikonki zapisu pliku, undo / redo itd) masz też listę rozwijaną, na której teraz masz "Debug". Musisz to zmienić na "Release".

PS. Sugerowałbym jakoś ujednolicić pobieranie plików ze strony. Raz jest przycisk, raz trzeba na obrazek kliknąć. Proponuję zrobić duże przyciski "Pobierz xyz" i od razu będzie wiadomo co klikać :-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Romancukrzyk

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 2:05 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Szanowny Panie pod pod pseudonimem "Samolot". Otóz nie wiem nic od tych, którym programy nie uruchamiają się. Jeszsze raz bardzo dziękuję wszystkim za zainteesowanie się tym tematem. Chciałbym zkompilować w trybie releace, ale nie umiem
Roman

wiesniak

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 2:14 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Załączam do posta obrazek z zaznaczoną listą, w której trzeba zmienić tryb kompilacji. Wystarczy zmienić opcję i przebudować aplikację.

debug-release.png
 Opis:

Pobierz
 Nazwa pliku:  debug-release.png
 Wielkość pliku:  12.77 KB
 Pobierano:  41 raz(y)

Powrót do góry
samolot

PostWysłany: Sro Lut 01, 2012 12:24 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Cytat:
obrazek z zaznaczoną listą

Ja na Twoim obrazku nie widzę żadnej listy. Z tego obrazka wynika, że nie jest to środowisko VB.NET.

W VB 2008 trzeba w oknie właściwosci projektu w zakładce Compile ustawić w liście Combo u góry na Active(Release) (załącznik 1)

Potem przejść do menu Build i tak klknąć Publish (załącznik 2)
Pokaże sie kreator , w ktorym bedziesz mogł wybrać ściezke do katalogu (na przyklad bedzie to katalog o nazwie DYSTRYBUCJA ), w ktorym Vb zapisze
pliki instalacyjne, mozesz w kreatorze także wybrac sposob publikacji.
We wskazanym katalogu DYSTRYBUCJA zostaną umieszczone:
1. Program setup.exe
2. Plik [Nazwa aplikacji] .application
3. Katalog Application Files , a wnim potrzebne pliki.

Ten katalog DYSTRYBUCJA z jego zawartoscia zgrywasz na pendrajwa i idziesz do innego
komputera, uruchamiasz plik setup.Exe . On zadba o instalację programu.

Menu Build,Publish.jpg
 Opis:
załącznik 2

Pobierz
 Nazwa pliku:  Menu Build,Publish.jpg
 Wielkość pliku:  22 KB
 Pobierano:  22 raz(y)

Zakładka Compile w oknie właściwosci projektu.jpg
 Opis:
załącznik 1

Pobierz
 Nazwa pliku:  Zakładka Compile w oknie właściwosci projektu.jpg
 Wielkość pliku:  24.74 KB
 Pobierano:  21 raz(y)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wiesniak

PostWysłany: Sro Lut 01, 2012 12:38 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

samolot napisał:
Ja na Twoim obrazku nie widzę żadnej listy. Z tego obrazka wynika, że nie jest to środowisko VB.NET.

To jest screen z Visual Studio 2010 Premium, natomiast lista rozwijana (combobox na screenie) znajduje się na toolbarze "Standard".
Sprawdziłem również pod VS 2005 i tam jest dokładnie ta sama opcja. Twój drugi screen ustawia dokładnie to samo, co mój, tylko z innego miejsca.
Powrót do góry
Romancukrzyk

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 11:23 am      Temat postu: VB 2005 Odpowiedz z cytatem Pisownia

Już program instalacyjny działa. Mam dodatkowe pytanie dotyczące instalacji na innym komputerze. Co należy zmenić, zeby dodać skrót do uruchomienia instalatora przez korzystającego z mojego programu.
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Visual Studio Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach