| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wiesniak

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 1:18 pm Temat postu: |
|
|
U mnie również się odpala ten drugi dziennik. Przy czym sprawdziłem i faktycznie jest on skompilowany w trybie debug. Romancukrzyk, musisz zmienić tryb kompilacji na release. Na pasku narzędzi "Standard" (to ten gdzie masz ikonki zapisu pliku, undo / redo itd) masz też listę rozwijaną, na której teraz masz "Debug". Musisz to zmienić na "Release".
PS. Sugerowałbym jakoś ujednolicić pobieranie plików ze strony. Raz jest przycisk, raz trzeba na obrazek kliknąć. Proponuję zrobić duże przyciski "Pobierz xyz" i od razu będzie wiadomo co klikać :-)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Romancukrzyk
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Szanowny Panie pod pod pseudonimem "Samolot". Otóz nie wiem nic od tych, którym programy nie uruchamiają się. Jeszsze raz bardzo dziękuję wszystkim za zainteesowanie się tym tematem. Chciałbym zkompilować w trybie releace, ale nie umiem Roman
_________________ programowanie w vb 2005 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiesniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 12:24 am Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | obrazek z zaznaczoną listą |
Ja na Twoim obrazku nie widzę żadnej listy. Z tego obrazka wynika, że nie jest to środowisko VB.NET.
W VB 2008 trzeba w oknie właściwosci projektu w zakładce Compile ustawić w liście Combo u góry na Active(Release) (załącznik 1)
Potem przejść do menu Build i tak klknąć Publish (załącznik 2) Pokaże sie kreator , w ktorym bedziesz mogł wybrać ściezke do katalogu (na przyklad bedzie to katalog o nazwie DYSTRYBUCJA ), w ktorym Vb zapisze pliki instalacyjne, mozesz w kreatorze także wybrac sposob publikacji. We wskazanym katalogu DYSTRYBUCJA zostaną umieszczone: 1. Program setup.exe 2. Plik [Nazwa aplikacji] .application 3. Katalog Application Files , a wnim potrzebne pliki.
Ten katalog DYSTRYBUCJA z jego zawartoscia zgrywasz na pendrajwa i idziesz do innego komputera, uruchamiasz plik setup.Exe . On zadba o instalację programu.
| Opis: |
|
 Pobierz |
| Nazwa pliku: |
Menu Build,Publish.jpg |
| Wielkość pliku: |
22 KB |
| Pobierano: |
22 raz(y) |
| Opis: |
|
 Pobierz |
| Nazwa pliku: |
Zakładka Compile w oknie właściwosci projektu.jpg |
| Wielkość pliku: |
24.74 KB |
| Pobierano: |
21 raz(y) |
_________________ Vista SP2+VB 2008 EE + .NET 3.5 + IE 9.0.8112 /431 przykładowych programów do Warsztatu programisty (Helion) W życiu bowiem istnieją rzeczy , o które warto walczyć do samego końca. (P. Coelho) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiesniak

|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 12:38 am Temat postu: |
|
|
| samolot napisał: | | Ja na Twoim obrazku nie widzę żadnej listy. Z tego obrazka wynika, że nie jest to środowisko VB.NET. |
To jest screen z Visual Studio 2010 Premium, natomiast lista rozwijana (combobox na screenie) znajduje się na toolbarze "Standard". Sprawdziłem również pod VS 2005 i tam jest dokładnie ta sama opcja. Twój drugi screen ustawia dokładnie to samo, co mój, tylko z innego miejsca.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Romancukrzyk
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 11:23 am Temat postu: VB 2005 |
|
|
Już program instalacyjny działa. Mam dodatkowe pytanie dotyczące instalacji na innym komputerze. Co należy zmenić, zeby dodać skrót do uruchomienia instalatora przez korzystającego z mojego programu.
_________________ programowanie w vb 2005 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|