|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lethern

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
takeshi2318
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu użyję malloc'a.
Dzięki za pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem, do czego ta informacja na temat malloc, bo kwestia sposobu tworzenia obiektów nigdzie nie była poruszana. Aczkolwiek, jeśli już wspomniałeś, to coś mi się nie zgadza: w opisie jest informacja, że to dotyczy C++. W C++ do tworzenia obiektów służą operatory new i new[]. malloc (w zasadzie std::malloc, skoro to C++), to część biblioteki C. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
takeshi2318
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 6:57 pm Temat postu: |
|
|
| Wiem ale nie widzę tu jakiejś innej sensowej metody deklaracji tablicy dynamicznej bez użycia [ ]. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Fakt... bardzo dziwny wymóg. Wyślij maila i spytaj się, czy jednak w przypadku new[] nie da się zrobić wyjątku. Zawsze też można użyć new<::>, ale nie wiem, jak z poczuciem humoru u prowadzącego laborki ;). Jeśli się nie da, to trudno - nie pierwsze dziwactwo, jakie widziałem na uczelniach.
Chyba że brak [] to sugestia, żeby użyć listy. Mało wydajne, ale możliwe.
Tak na marginesie: dane wejściowe zdają się podpowiadać, że algorytm będzie przechowywał dane o odległości w węzłach. Innego powodu dla wyboru tylko wartości niedodatnich nie widzę. Zatem Dijkstra jest zapewne całkiem dobrym pomysłem. O A* lub innych optymalizacjach w tej chwili bym nie myślał, bo nie ma ku temu powodu. 10k węzłów, prosty laborkowy program, którego celem jest chyba zabawa ze wskaźnikami... raczej nie o wydajność chodzi. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
takeshi2318
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 8:59 pm Temat postu: |
|
|
| Powiem tak, programy wysyłamy na taką platformę która je kompiluje i kiedy znajdzie tam chodź jeden zakazany znak wykruszy błąd kompilacji... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.07967 sekund, zapytan = 7
|