Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Darmowy hosting z InnoDB

Idź do strony 1, 2  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Webmasterstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartek0706
Gość

PostWysłany: Czw Lis 10, 2011 10:49 am      Temat postu: Darmowy hosting z InnoDB Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam, ostatnio próbowałem wstawić projekt na serwer ale po całym załadunku ujrzałem w phpAdminie, że niestety ale na serwerze ssl2 nie ma możliwości oparcia bazy danych na mechanizmie składowania InnoDB... Tak samo jest od niedawna na cba... Czy ktoś z Was zna darmowy hosting, który udostępnia taką opcję?
Powrót do góry
Luke

PostWysłany: Czw Lis 10, 2011 11:29 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

yoyo.pl?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bartek0706
Gość

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 2:56 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A czy wie ktoś może jak wrzucić tam projekt symfony? Po zalogowaniu się nie ma żadnego folderu..., poza tym, że jestem w katalogu głównym.
Powrót do góry
Hashedone

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 3:05 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Stworzyć projekt symfony lokalnie i uploadować pliki?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bartek0706
Gość

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 3:39 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Naprawdę? Kurde, nie wiedziałem, że jest to takie proste... lol.
Gdyby to było takie proste, to bym o to nie pytał... Po załadowaniu do głównego plików projektu, wrzuceniu katalogu symfony i uruchomieniu dostaję taki błąd:

Cytat:

Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in .../web/index.php on line 7
Powrót do góry
Taeril

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 3:58 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Wrzucenie błędu do Googla sugeruje PHP4 - sprawdź wersję aby się upewnić czy to to.

"Some people, when confronted with a problem, think 'I know, I'll use regular expressions.' Now they have two problems." - Jamie Zawinski
Powrót do góry
Bartek0706
Gość

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 5:30 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Czyli albo czeka mnie zmiana serwera albo wszystkie rozszerzenia plików muszę zamienić na .php5, bo z tego co czytałem na yoyo tak właśnie jest to rozpoznawane...:O?
Powrót do góry
Hashedone

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 7:23 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Poszukaj w konfiguracji serwera - czasem można zmienić domyślną wersję PHP.
Garf

PostWysłany: Pią Lis 11, 2011 9:21 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja na serwerach Linuxpl.com dodałem takie cuś:
Kod:
AddHandler php5-cgi .inc .php .php4 .phtml

U Ciebie niekoniecznie musi zadziałać, ale można spróbować.

utrata zdrowego rozsądku oraz zdolności do samodecydowania.
o. Paweł Gużyński OP
Powrót do góry
Bartek0706
Gość

PostWysłany: Sob Lis 12, 2011 9:40 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Płatny czy darmowy hosting? Jeżeli płatny, to ile płacisz rocznie? A możesz mi powiedzieć czy jest tam mechanizm InnoDB? Zastanawiam się nad wykupieniem...

Dodane przez moderatora (łączenie postów)

No niestety nie działa Twój sposób... Na yoyo pisali, że pracują nad lepszym rozwiązaniem... (no to jest do kitu:/)
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Webmasterstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach