|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
psrok1
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Właściwie również nie jestem tu pierwszy raz. Choć nie udzielałem się jakoś wybitnie długo (ale 200 postów chyba zdołałem napisać), poprzednio byłem tutaj pod nickiem KOMBINATOR i jako dzieciak obyty w Pascalu, irytowałem sobie co niektórych od czasu do czasu :)
Aż głupio jak czytam niektóre swoje posty z innych for, ale weźmy poprawkę na to, że chodziłem wtedy do podstawówki. :)
Miło jest na własne oczy się przekonać, że tylu użytkowników z tamtego czasu nadal tu się udziela :) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
climerx

|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Tak marcin_an napisal ze ludzie przychodza i odchodzą to sobie pomyślałem o mnie.. no ale spokojnie, żyję, czasu brak. Co jakiś czas zaglądam, ale mało czytam ;)
Starego forum nie pamiętam, wtedy to chyba klockami sie bawiłem, albo samochodami już, ale przeglądałem kiedyś kopię ;) _________________ "Zaprawdę powiadam wam, oto nadchodzi wiek miecza i topora, wiek wilczej zamieci. Nadchodzi Czas Białego Zimna i Białego światła, Czas Szaleństwa i Czas Pogardy, Tedd Deireadh, Czas Końca." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Ja trafiłem najpierw na stronę VB4ALL , potem na stare forum, ktore sobie czytałem , potem gdy powstało nowe, to po pewnym czasie sie zapisałem. Wg mnie nowe form przebiło VB4ALL i tym , że jest tu codzienny kontakt z żywymi ludzmi. Czuje jakbym z Wami rozmawiał w jedym pokoju, a nie na odleglość. _________________ Vista SP2+VB 2008 EE + .NET 3.5 + IE 9.0.8112 /431 przykładowych programów do Warsztatu programisty (Helion) W życiu bowiem istnieją rzeczy , o które warto walczyć do samego końca. (P. Coelho) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mikmas

|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Po jakimś czasie adres nie był już www.vb4all.canpol.pl/forum/ jako "dodatek" do strony poświęconej vb<=6 tylko oddzielne forum, które doczekało się nawet 2 spotkań :D. Oby starzy userzy nie odchodzili, a nowych przybywało :) _________________ -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS d- s---:--->+:+ a-->--- C++(+++) U-- P+ L-- E-- W++ N+ o-- K- w++(+++) O--- M-(--) V-- PS PE++ Y PGP- t 5 X++ R tv- b+ DI- D+++(++++) G++ e h* r+ y? ------END GEEK CODE BLOCK------ Alternatywny komunikator GG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Tak sobie teraz gadałem na temat dawnych czasów i przypomniały mi się moje początki z siecią, a także vb4all. Jeżeli ktoś - z łezką w oku - przypomina sobie modemy 56k, to powiem, że miałem jeszcze słabsze "łącze". Polegało ono na tym, że zamawiałem u ojca konkretne rzeczy. On to drukował w pracy i dostarczał mi z tydzień-dwa później. Z tego wybierałem kolejne rzeczy i "wysyłałem" kolejne "zapytanie". Zresztą tak pierwszy raz "korzystałem" z vb4all i tamtejszego "Kursu VB" (aczkolwiek kurs dostałem na dyskietkach, czy może nawet płycie). Takie łącze wyciągało pewnie 200kB/tydzień. Chociaż serwisy z MP3 leciały całymi ryzami... ;). Do dzisiaj mam gdzieś jeszcze w "cache" te strony. Dosłownie strony :P. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mikmas

|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Też swojego czasu mieliśmy tego typu modem (wydający jakże charakterystyczne dźwięki :) - rodzice mi nie dawali nawet zobaczyć, czym jest ten konkretny dźwięk i co on daje, ale zawsze gdy siostra to odpalała strasznie szybko wszystko robiła - po czasie się dowiedziałem, że po prostu biła rekordy prędkości ruchu, by połączyć się, odebrać mail, rozłączyć się. Jak po pewnym czasie mieliśmy ISDN 128kb/s to było WOOW! Internet! Taki napływ informacji, tyle możliwości O.O. Teraz się z tego śmieję, ale kiedyś miało to swojego rodzaju magię - kurde, starzeję się xD _________________ -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS d- s---:--->+:+ a-->--- C++(+++) U-- P+ L-- E-- W++ N+ o-- K- w++(+++) O--- M-(--) V-- PS PE++ Y PGP- t 5 X++ R tv- b+ DI- D+++(++++) G++ e h* r+ y? ------END GEEK CODE BLOCK------ Alternatywny komunikator GG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
climerx

|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Ja niestety już z czasów gdy wszystko na tacy podane.. Jeśli już mowa o internecie to swój pierwszy internet miałem wykorzystując mojego SE k310i jako modem + pakiety internetowe w orange(a raczej to idea była..) i brak grafiki na stronach ;) _________________ "Zaprawdę powiadam wam, oto nadchodzi wiek miecza i topora, wiek wilczej zamieci. Nadchodzi Czas Białego Zimna i Białego światła, Czas Szaleństwa i Czas Pogardy, Tedd Deireadh, Czas Końca." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
usercontrol

|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja nadal wchodzę na CodersCity ;) I oczywiście pamiętam czasy starego forum i całego VB4All... mam na płycie "Archiwum" z tamtych czasów, wszystkie moje programy od początku, sample pościągane z różnych stron :-) Czasem, gdy najdzie mnie zły humor, otwieram to i oglądam, jak to było na początku.
Swoją drogą - miło byłoby zorganizować kolejne spotkanie takie, jak ostatnio - w końcu przybyła dość liczna grupka osób ;) _________________ Jedna zmienna żali się drugiej: - Ten wskaźnik jest taki fajny... Ale w ogóle nie zwraca na mnie uwagi. - Po prostu nie jesteś w jego typie.
| Kod: |  int getRandom() {return 5; //na podstawie rzutu kostką}
|
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nwxxeh
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 9:08 am Temat postu: |
|
|
usercontrol, może to byś wrzucił i się pochwalił ;) _________________ Pisze z BIOSu, mogą być literówki...
 Post nr. 666 - Sro Paź 26, 2011 5:25 pm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.49218 sekund, zapytan = 9
|