|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
biernik

Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 1024 Skąd: 63°59'37''N 22°37'58''W
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 10:17 am Temat postu: Nieprzeczytane od ostatniej wizyty |
|
|
Problem występuje w operze 11.10, nie wiem jak w innych. Mam przy logowaniu zaznaczone "pamiętaj", wiec jak wchodzę na cs to od razu jestem zalogowany. Przez pół sekundy widzę które działy mają nowe posty(inny kolorek) a potem coś się przeładowywuje i już wszystkie są "przeczytane". Da się coś z tym zrobić?
pzdr. _________________ I like cheese. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
biernik

Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 1024 Skąd: 63°59'37''N 22°37'58''W
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 10:29 am Temat postu: |
|
|
Tak. Wchodzę, przez chwileczkę widzę pokolorwane działy, potem bach, przeładowywuje się i wszystko blade. Nie da się cofnąć wstecz.
Acha - i to chyba tylko po pierwszym otwarciu przeglądarki, bo później już jest ok. _________________ I like cheese. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 10:46 am Temat postu: |
|
|
My nigdzie nie przeładowujemy strony, więc widzę dwa źródła problemu:- Opera coś dziwnego robi
- Google coś pokręciło w swoim kodzie
Mógłbyś sprawdzić, czy w/w sytuacja występuje po wyłączeniu w przeglądarce JS?
Inna sprawa, że samo przeładowanie nie kończy sesji, a dodatkowo phpBB2 ma problemy raczej ze zbyt długim oznaczaniem wątków jako nie przeczytanych, niż ze zbyt wczesnym ich odznaczaniem. Tym bardziej mnie ta sytuacja dziwi :/.
--- edit 2011/05/18 15:00 --- Jest jeszcze jedna możliwość, gdy może nastąpić przekierowanie: gdy wchodzisz przez domenę coderscity.net, zamiast coderscity.pl. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lethern

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Podpinam się pod temat, ale wątek jest inny... Czy nie da się na tym forum zrobić normalnego czytania "ostatnich wiadomości"? Nieważne jak klikam, albo wyświetla mi ostatnią wiadomość jako "nieprzeczytaną" (mimo że nieprzeczytanych jest np. 20), albo wyświetla mi losową ilość ostatnich wiadomości jako "nieprzeczytanych" (żółta ikonka przy napisie "Wysłany"), a pozostałych muszę szukać po datach / na pamięć. Samo kliknięcie w link też nie odsyła do "pierwszego z ostatnich nieprzeczytanych", tylko do ostatniego z nich - czasem gdy jest do przeczytania kilka stron, przenosi nas na ostatnią, przez co klikając dalej tracimy informację o tym które posty nie były przeczytane.. Czy taki zestaw występuje tylko u mnie? _________________ używasz Dev-Cpp? tools->editor options -> use tab character (włącz), smart tabs (wyłącz)... albo ściągnij np. Code::Blocks lub Visual Studio C++ darmowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 6:47 pm Temat postu: |
|
|
| lethern napisał: | Podpinam się pod temat, ale wątek jest inny... Czy nie da się na tym forum zrobić normalnego czytania "ostatnich wiadomości"? Nieważne jak klikam, albo wyświetla mi ostatnią wiadomość jako "nieprzeczytaną" (mimo że nieprzeczytanych jest np. 20), albo wyświetla mi losową ilość ostatnich wiadomości jako "nieprzeczytanych" (żółta ikonka przy napisie "Wysłany"), a pozostałych muszę szukać po datach / na pamięć. | Da się. Można zrezygnować z phpBB na rzecz autorskiego skryptu, co i mnie by ucieszyło, bo sam nie raz przeklinam to oprogramowanie. Tyle, że z jednej strony zaraz podniesie się lament, że coś działa inaczej, a z drugiej jest to ryzykowny manewr ze względu na kretyńskie ograniczenia nałożone na nas przez hosting. phpBB2 ma jedną, niezaprzeczelną zaletę: wiemy już, jakie generuje obciążenie. | lethern napisał: | | Samo kliknięcie w link też nie odsyła do "pierwszego z ostatnich nieprzeczytanych", tylko do ostatniego z nich - czasem gdy jest do przeczytania kilka stron, przenosi nas na ostatnią, przez co klikając dalej tracimy informację o tym które posty nie były przeczytane.. Czy taki zestaw występuje tylko u mnie? | Nie, u wszystkich użytkowników phpBB na całym świecie. Nie jesteś osamotniony. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lethern

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 7:17 pm Temat postu: |
|
|
@up - rozumiem, mam doświadczenie z pewnym forum na którym nie ma takich kwiatków, dlatego zastanawiałem się na głos czy da się to (łatwo) poprawić _________________ używasz Dev-Cpp? tools->editor options -> use tab character (włącz), smart tabs (wyłącz)... albo ściągnij np. Code::Blocks lub Visual Studio C++ darmowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 7:27 pm Temat postu: |
|
|
I jest ono oparte o phpBB? Bo o tym, że istnieją fora bez "takich kwiatków" to ja wiem. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lethern

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Dał bardzo wiele, bo pokazał, że to nie jest phpBB, tylko phpBB by Przemo. Czyli phpBB, do którego niejaki Przemo napchał ile się tylko dało dodatków i opublikował jako kolejny produkt. Któryś z N dodatków faktycznie dodaje funkcjonalność, o którą pytasz. Oczywiście jest jeszcze bardziej zabugowana, niż wykrywanie postów od ostatniej wizyty, ale jest. Nie ma jednak czegoś takiego w samym phpBB. Jeżeli wskażesz, który to dodatek, oraz:- Nie będzie on kolidował z obecnym kodem.
- Jest kompatybilny z cachingiem zapytań SQL.
- Nie będzie wykonywał żadnych dodatkowych zapytań do bazy danych przy generowaniu odpowiedzi na zapytania do index.php, viewforum.php i viewtopic.php.
- Nie będzie zawierał oczywistych dziur.
- Będzie napisany na tyle sensownie, że da się łatwo przeanalizować i modyfikować.
- Po wprowadzeniu nie spowoduje zaraz odcięcia nas od bazy danych lub monitów o tym, że przeciążamy serwery.
to zasadniczo nie widzę powodu, dla którego nie miałbym go użyć. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.10963 sekund, zapytan = 7
|