| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
aVen9er

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 6:20 am Temat postu: [VB 6] Przycisk (Button) w Windows Vista |
|
|
Witam
Gdy się tworzy przyciski (buttony) na Formie w Visual Basic 6 to są one zwykłe i kanciaste. Mimo, że program odpalam na Windows Vista to przyciski w niczym nie przypominają tych standardowych, ładnych, lekko zaokrąglonych przycisków systemowych Vista.
Czy da się w VB6 wstawiać nowocześniejsze przyciski?
PS Odkąd zostały połączone fora VB, VB.NET, C++, C# w jedną kategorię to ciężko jest cokolwiek znaleźć przy pomocy opcji Szukaj
_________________ Pozdrawiam -Tomasz- |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arturooo3 Moderator
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aVen9er

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że używam "Szukaj". Przecież napisałem o tym wyżej. Szukałem pod hasłami Button Vista, Styl Vista itp. Wyskakiwało wiele tematów, w tym wiele nie związanych z VB, ale niczego nie znalazłem w swojej kwestii.
Twój przykład dla Xp działa pod Vistą. Później przetestuję jeszcze na innych komputerach dla pewności. Dzięki. Zwłaszcza za załącznik. Bardzo dużo pomógł :)
|
| Powrót do góry |
|
 |
arturooo3 Moderator
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aVen9er

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co rozumiem to sam plik manifest nie będzie działał, bez odpowiedniej inicjalizacji w procedurze Main()?
|
| Powrót do góry |
|
 |
arturooo3 Moderator
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mikmas

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 8:30 am Temat postu: |
|
|
Temat dość stary, przez przypadek tu na niego wpadłem. Jakby ktoś miał ten problem - XP Styler ;)
_________________ -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GCS d- s---:--->+:+ a-->--- C++(+++) U-- P+ L-- E-- W++ N+ o-- K- w++(+++) O--- M-(--) V-- PS PE++ Y PGP- t 5 X++ R tv- b+ DI- D+++(++++) G++ e h* r+ y? ------END GEEK CODE BLOCK------ Alternatywny komunikator GG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|