|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
karolinavb Site Admin
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie czarny kolor tła jest nie do przyjęcia. Po wielu godzinach pracy przy kompie nie chce się na tym czarnym tle czytać.
Szybkie w wzrokowe wyszukanie istotnej informacji czy słów kluczoych na jest męczące, a nawet niemożliwe. Jak mogę omijam takie strony i większość osób pracujących przy komputerach obok mnie również... ale oglądam strony www nie dla zabawy.... szare tło obecnego forum najbardziej mi odpowiada. Co w tym czarnym trumiennym kolorku jest dobrego? Ale Wy i tak zawsze olewacie moją opinię.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
jelcyn Site Admin
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 9:57 pm Temat postu: |
|
|
| nikt nie olewa opinii. moRTar coś mówił, że da jakąś opcję aby było kilka szablonów i każdy mógł sobie ustawić swój ulubiony. Ale to wymaga czasu, mambo ma dużo opcji ciężko to wszystko ogarnąć (ja napisałem dzisiaj pierwszego newsa) a instalowanie pluginów czy dodatkowych szablonów to wyższa szkoła jazdy. Niestety nie można zrobić wszystkiego od razu, tym bardziej, że dopiero poznajemy mambo ;-) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 17278 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Karolino, nikt nie olewa twoich opinii. Nie wiem, skąd taki pomysł. Szczególnie w tym przypadku, gdy wiele innych osób również narzeka na ciemne tło. A zanim problem zostanie rozwiązany: Jeżeli używasz Firefoxa, to możesz sobie w menu Widok -> Style Strony wybrać ignorowanie stylu dla tej strony. W Internet Explorerze niestety trzeba wejść do opcji, by wymusić ignorowanie styli. Ciekawym rozwiązaniem może też być użycie skryptozakładek usuwających tego typu formatowanie. Dla przykładu "zap colors" z http://www.squarefree.com/bookmarklets/zap.html. Wszystko jest czarne na białym tle i linki sa niebieskie. Oczywiście nie chodzi tutaj o ucieczkę od poprawiania vb4all, ale może przyda się na innych stronach, na które nie masz wpływu. _________________ Matematyka to taki twór, który pozwala opisać sokowirówkę jako urządzenie pobierające ujemne odpadki i produkujące z nich sok. "Lameria atakuje" | RTFM | UMLet - edytor UML inaczej | Wykłady ks.Pawlukiewicza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mortar Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 11:49 am Temat postu: |
|
|
| karolinavb napisał: | | Ale Wy i tak zawsze olewacie moją opinię.... |
Powtorze sie, ale napisze: nikt nie olewa niczyich opinii. Kazda jest wazna i istotna, ale jako rozsadna kobieta powinnac rowniez zrozumiec, ze nie jestes sama jedyna. Strone przeglada kilkaset osob i nie mozemy wprowadzac tak istotnych zmian, bez zasiegniecia opinii. (nie mowie tu o samej rewolucji na vb4all, bo to inna historia i nie ta dyskusja)
Z wypowiedzi na forum jasno wynika, ze wiekszosc chce aby strona byla jasniejsza. To samo wynika z ankiety ktora zamiescilem na stronie. Wszystko wiec przemawia za tym, ze tak tez sie stanie. Ale nie dlatego, ze Ty tak chcesz, tylko dlatego, ze chce tak wiekszosc.
Niedlugo wybierzemy 3 nowe szablony dla strony i zostanie stworzona nowa ankieta. To od niej bedzie tym razem zalezalo jaki wyglad bedzie miala strona. Nie bedzie jednak opcji, ze kazdy bedzie mogl sobie wybrac wlasna skorke. _________________ mortar www.vb4all.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.06887 sekund, zapytan = 7
|