Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

problem z archiwami z workshopu

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Andrey
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 10:49 am      Temat postu: problem z archiwami z workshopu Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,
Mianowicie chcialbym sie dowiedziec w jakim programie sa pakowane pliki z dzialu workshop? Moje pytanie wynika z zaistanielej sytuacji:
Przy kazdej probie otwarcia dowolnego archiwum z dzialu workshop moj Winrar na wstepie podaje mi komunikat diagnostyczny:

Nieoczekiwany koniec archiwum

Moge przejrzec zawartosc archiwum, wydaje sie byc ona niepelna gdy probuje wypakowac to co jest (lub pozostalo) otrzymuje komunikat:

Archiwum ma niewlasciwy format lub jest uszkodzone

i tak za kazdym razem, dzieje sie to tylko w przypadku archiwow pobranych z workshopu inne pliki z sieci jakie mialem okazje rozpakowywac dzialaly poprawnie.

Korzystam z Winrar 3.42

Pozdrawiam
Andrzej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Choinix

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 12:35 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Ja używam Winrar 3.5 - ściągnij, może to coś pomoże. Wszystkie pliki dobrze działają.
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 12:54 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Użyj do ich pobrania jakiegoś download acceleratora (GetRight, FlashGet itp.).
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Andrey
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 1:56 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam,

Choinix -->
No niestety musze miec wersje oryginalna, trial mnie nie satysfakcjonuje a nie mam teraz 20 euro na zbyciu.

marcin_an -->
Uzywam do sciagnia plikow StarDownloadera, na probe sciagnalem pliki wbudowanym w ognioliska download manegerem, oraz tym wbudowanym w opere. Ten sam efekt.

Najciekawsze ze tylko problem jest z plikami z vb4all wiele zip-ow rar-ow sciagaem i otiweralem z sieci i nie bylo/nie ma problemow

Pozdrawiam
Andrzej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 2:08 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

To wygląda tak, jakby nie cały plik dochodził, a pamiętam, że na vb4all miałem taki problem. Ale jeśli akceleratory nie pomagają, to pewnie trzeba będzie pobierać az do skutku (tzn. aż się pobierze w całości) :-(

W Workshopie sa pliki spakowane zip'em, więc możesz spróbowac użyć 7-zip'a, on ma chyba możliwość otwierania także zwykłych plików .ZIP . Do tego jest darmowy.

jelcyn
Site Admin

PostWysłany: Sob Cze 18, 2005 2:39 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Pliki pakuję zazwyczaj WinRARem, czasami jak się nudzę to pakuję TotalCommanderem ;-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Tamgo

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:45 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jeśli mogę coś doradzić. Zazwyczaj jest problemem, gdy korzysta się z WinRara, ponieważ na złość konkurencji WinRar rozpakowauje ZIP-y, a WinZip nie rozpakowuje RAR-ów. A wielu userów korzysta i z WinZip-a i z WinRar-a. Więc ja sobie pogrzebałem w różnych wynalazkach i znalazłem fajowy programik (Freeware), który bardzo fajnie obsługuje wszystkie najważniejsze pliki do kompresji danych, zatem i te.

Więc Andrey, spróbuj również go sobie ściągnąć i z niego korzystać. I ważne ma polski plik językowy, a dostępne wersje 4.27 są ponoć ostatnimi darmowymi. Poza tym ma również ciekawą cechę, po zainstalowaniu programu, wszystkie widoczne spakowane pliki mają w ikonce literę, która określa jakim progiem skompresowany jest dany plik. Naprawdę polecam.

http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=503&t=3

7 ZIP i po bólu, naprawdę dobry program

marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:55 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tamgo, ale problem leży w tym, żę Andrey nie dostaje całych plików. Tutaj żaden program nie zaradzi :].

A gdyby ktoś był zainteresowany, to tutaj jest strona 7-zipa: http://www.7-zip.org/. Tyle, że trzeba pamiętać, żeby wiedzieć, co się robi. Ustawienie LZMA na maksymalnych obrotach może przynieść równie dobrze całkowity brak skutków (i zajęcie 1.5GB pamięci operacyjnej). I od razu ostrzegam przy robieniu zip'ów 7-zipem. WinZIP nie potrafi popranie obsłużyć szczególnie mocno skompresowanych zipów, więc należy testować przed wysłaniem komuś :-).

mortar
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 6:10 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jelcyn mi wspominal, ze nie pierwszy raz juz ktos podobny problem zglasza. Jak juz zostalo napisane, to nie wina plikow ani kompresora, tylko problem z klientem/serwerem/siecia.

Ale gdzie ten problem lezy bardzo trudno zdiagnozowac. Ja osobiscie mam problemy z transmisja plikow miedzy komputerem a moim prywatnym serwerem. W pewnym momencie pobierania/wysylania dostaje nikomu nic nie mowiacy error o timeoucie. Doszedlem juz do tego, ze problemem jest sieciowe ustawienie mtu na obu serwerach. Czy tak jest rowniez w tym przypadku - nie wiem.

BTW. Czy w poprzedniej wersji vb4all rowniez miales te problemy? Czy nie testowales tego?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Tamgo

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 8:46 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Masz rację Marcin_an. Jednakże nieraz dzieją się rzeczy niezrozumiałe i o dziwo zmiana oprogramowania czasem dziwnie pomaga.
Co do transferu "porwanych" plików z serwisu vb4all, to moje doświadczenie w tej materii jest podobne. Tyle, że to było jakieś pół roku temu, może trochę dalej.
Nie mogłem za Chiny na swoim domowym komputerze zassać plików z działu Tips & Tricks, nawet jest gdzieś - nie pamietam tylko dokładnie gdzie - post na ten temat. Podczas próby wypakowywania miałem identyczny objaw. Bez znaczenia czy wogóle i jakiego akceleratora pobierania plików używałem. Bo tak samo było na DAP-ie, Get Right-cie i Star Downloader-ze. Za to w robocie nie było żadnego problemu. A pobierałem pliki przy użyciu jedynie systemowego downloadera (miałem w robocie wcześniej IE6). Być może jest to prawda, co pisze Mortar, bo:

Mój domowy komputer pracuje w intranecie (ok 150 komputerów) z transferem 512. Mam więc po drodze pierwszy główny serwer, za to ten w robocie pracuje bezpośrednio na DSL-u w Neostradzie 1000.
Być może "chłopcy" coś poprawili na "moim" serwerze - jest lepiej, bo od dłuższego czasu nie mam takiego problemu.

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Serwis vb4all.pl Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach