| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
luzikx
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:33 pm Temat postu: Delphi 7 Enterprise - problem z instalacją |
|
|
Uwaga: to pytanie dotyczy Delphi!
Na początek : Jestem nowy na tym forum i Witam was wszystkich Mam Delphi 7 enterprise i windows vista oczywiscie i to jest problem bo nie mogę uruchomić delphi bo jest problem ze zgodnością i nie pomaga uruchomienie ze zgodnoscią xp pojawia sie bład:
Unable to rename 'C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin\Delphi32.$$$' to 'C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin\Delphi32.dro'
Prosze o pomoc Z góry dziękuję (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Delfiarz Gość
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 2:46 am Temat postu: |
|
|
delphi 7 dziala na Vista... moze cos nie tak zrobiles :) (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luzikx
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 6:57 am Temat postu: |
|
|
Tak tylko co ??? Instalacja przebiegła pomyslnie. Spróbuje jeszcze raz (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
djmentos
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 4:35 pm Temat postu: |
|
|
A skąd Ty człowieku masz wersję Enterprise? -.- Wgraj se D 05, albo 2007 i bądź legalny. a przy okazji nie będziesz miał problemów ze zgodnością (Delphi) _________________ Budowa scenografii | Klukowo | Serwery ShoutCast |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luzikx
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 11:28 pm Temat postu: |
|
|
| djmentos napisał: | A skąd Ty człowieku masz wersję Enterprise? -.-
|
Jak chcesz to Ci nagram na płyte i wyśle a skąd mam to moje źródła:-) Ja proszę tylko o pomoc, więc jak pomoże ktoś??? (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
djmentos
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 7:45 am Temat postu: |
|
|
tu chodzi o bycie legalnym ;D
spróbuj zainstalować jeszcze raz. ale usuń wszystkie slady. znaczy C:\pf\Borland\ (Delphi) _________________ Budowa scenografii | Klukowo | Serwery ShoutCast |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luzikx
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:01 am Temat postu: |
|
|
A powiedz mi tak szczerze czy wszystko masz legalne???
Teraz to już nawet przy instalowaniu wyskakuje problem ze zgodnością (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
djmentos
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:27 am Temat postu: |
|
|
mam. i mowie to z reka na sercu. wole sciagnac sobie freeware'a albo triala. A potem ew. grzebie w systemie zeby miec znowu triala ;D
a sprobuj z inna wersja. Może Personal. Albo Delphi 2005. Aczkolwiek ja rowniez nie mialem problemow (Delphi) _________________ Budowa scenografii | Klukowo | Serwery ShoutCast |
|
| Powrót do góry |
|
 |
luzikx
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Próbowalem z Każda wersją począwszy od Delphi 1.0 do Delphi 7 i nic juz przy instalacji występuje znany problem ze zgodnością. Więc najlepszym rozwiązaniem wydaje mi sie wyrzucic Viste i zainstalować XP nie tylko z powodu zgodności Delphi ale też jest pare innych powodów dla których chce zrezygnować z Visty np: Jestem Administratorem (Tutaj oryginalnego systemu Vista Home), ale tak naprawde nie jestem jego Administratorem bo w systemach Vista to system jest Administratorem głównym a Ty nigdy nie będziesz miał pełnego dostępu do np. zasobów systemowych lub prostych operacji np.:
Sciągnąłem z internetu pewien plik(jaki to nie ma znaczenia) i z dysku D:\ chce go skopiować do innej lokalizacji a tutaj psikus: Nie masz uprawnień do wykonania tej operacji! A jestem zallogowany jako Admin wiec pytam się jak to??? Kolejny przykład: Zrobilem sobie Nowy Folder a w nim Nowy dokument tekstowy by zapisać to co potrzebuje i na koniec pracy jak chce zapisać dokument błąd: "Nie masz uprawnień do wykonania tej operacji nawet w przypadku konta Administracyjnego. Odmowa dostepu.". i wymienić mógłbym tutaj jeszcze wiele bonusów od Microsoft`u ale nie chce mi się więc stwierdzam ze Windows Vista jest systemem beznadziejnym skoro nie mozna na nim normalnie pracować. (Delphi) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
valdo Gość
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:13 am Temat postu: |
|
|
Po prosu uruchom program jako administrator i wszystko bedzie grało (Delphi) |
|
| Powrót do góry |