Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Delphi 7 Enterprise - problem z instalacją

Idź do strony 1, 2  Następny

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Pascal, Delphi, ...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
luzikx

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 11:33 pm      Temat postu: Delphi 7 Enterprise - problem z instalacją Odpowiedz z cytatem Pisownia

Uwaga: to pytanie dotyczy Delphi!

Na początek : Jestem nowy na tym forum i Witam was wszystkich
Mam Delphi 7 enterprise i windows vista oczywiscie i to jest problem bo nie mogę uruchomić delphi bo jest problem ze zgodnością i nie pomaga uruchomienie ze zgodnoscią xp pojawia sie bład:

Unable to rename 'C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin\Delphi32.$$$' to 'C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin\Delphi32.dro'

Prosze o pomoc
Z góry dziękuję
(Delphi)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Delfiarz
Gość

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 2:46 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

delphi 7 dziala na Vista... moze cos nie tak zrobiles :)
(Delphi)
Powrót do góry
luzikx

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 6:57 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tak tylko co ??? Instalacja przebiegła pomyslnie.
Spróbuje jeszcze raz
(Delphi)
Powrót do góry
djmentos

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 4:35 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A skąd Ty człowieku masz wersję Enterprise? -.-
Wgraj se D 05, albo 2007 i bądź legalny. a przy okazji nie będziesz miał problemów ze zgodnością
(Delphi)

luzikx

PostWysłany: Sro Cze 25, 2008 11:28 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

djmentos napisał:
A skąd Ty człowieku masz wersję Enterprise? -.-

Jak chcesz to Ci nagram na płyte i wyśle a skąd mam to moje źródła:-)
Ja proszę tylko o pomoc,
więc jak pomoże ktoś???
(Delphi)
Powrót do góry
djmentos

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 7:45 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

tu chodzi o bycie legalnym ;D

spróbuj zainstalować jeszcze raz. ale usuń wszystkie slady. znaczy
C:\pf\Borland\
(Delphi)

luzikx

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 9:01 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

A powiedz mi tak szczerze czy wszystko masz legalne???

Teraz to już nawet przy instalowaniu wyskakuje problem ze zgodnością
(Delphi)
Powrót do góry
djmentos

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 9:27 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

mam. i mowie to z reka na sercu. wole sciagnac sobie freeware'a albo triala. A potem ew. grzebie w systemie zeby miec znowu triala ;D

a sprobuj z inna wersja. Może Personal. Albo Delphi 2005.
Aczkolwiek ja rowniez nie mialem problemow
(Delphi)

luzikx

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 12:12 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Próbowalem z Każda wersją począwszy od Delphi 1.0 do Delphi 7 i nic juz przy instalacji występuje znany problem ze zgodnością.
Więc najlepszym rozwiązaniem wydaje mi sie wyrzucic Viste i zainstalować XP nie tylko z powodu zgodności Delphi ale też jest pare innych powodów dla których chce zrezygnować z Visty np:
Jestem Administratorem (Tutaj oryginalnego systemu Vista Home), ale tak naprawde nie jestem jego Administratorem bo w systemach Vista to system jest Administratorem głównym a Ty nigdy nie będziesz miał pełnego dostępu do np. zasobów systemowych lub prostych operacji np.:

Sciągnąłem z internetu pewien plik(jaki to nie ma znaczenia) i z dysku D:\
chce go skopiować do innej lokalizacji a tutaj psikus: Nie masz uprawnień do wykonania tej operacji! A jestem zallogowany jako Admin wiec pytam się jak to???
Kolejny przykład:
Zrobilem sobie Nowy Folder a w nim Nowy dokument tekstowy by zapisać to co potrzebuje i na koniec pracy jak chce zapisać dokument błąd:
"Nie masz uprawnień do wykonania tej operacji nawet w przypadku konta Administracyjnego. Odmowa dostepu.".
i wymienić mógłbym tutaj jeszcze wiele bonusów od Microsoft`u ale nie chce mi się więc stwierdzam ze Windows Vista jest systemem beznadziejnym skoro nie mozna na nim normalnie pracować.
(Delphi)
Powrót do góry
valdo
Gość

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 10:13 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Po prosu uruchom program jako administrator i wszystko bedzie grało
(Delphi)
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Pascal, Delphi, ... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach